Bangganya Aku Sebagai Rakyat Malaysia!!!!!!!!!

Akhirnya All Black berjaya juga menjadi juara Rugby World Cup 2011.  Walau dah beberapa hari berlalu, kehangatan menjuarai perlawanan 4 tahun sekali ini masih terasa. Game memang mencemaskan, menang dengan France pun 8-7 jer, satu mata jer bezakan.  Mizah, anak sulung kami beberapa kali tutup mata taknak tengok bila saat mencemaskan. 

Aku suka betul lihat gambar try yang dibuat oleh Tony Woodcock (gambar dari FB RWC).  Tapi yang lebih menarik lagi...cuba lihat betul-betul kat belakang tu...ada bendera Malaysia lagi....Persoalan aku...siapakah yang tergamak keluarkan duit ribu riban (NZD) untuk tengok game final ni.  Apa-apa hal pun tabik spring kat mamat@minah ni yang tak lupa kibarkan bendera Malaysia di bumi Kiwi ini.









Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

18 comments:

al-lavendari said...

mungkin juga pelajar2 Malaysia yang belajar di sana yang kibarkan. apa-apa pun saya tetap merasa bangga dengan sikap mereka itu.

kakcik said...

Walaupun kakcik tak nampak bendera tu (kakcik memang rabun), tapi kakcik tumpang bangga juga. :)

fieda said...

yess...tumpang babgga jgk..

Hamizah said...

student gaknya ye..

siti murni said...

Hmmm..tumpang bangga jugak!

Semangat patriotik yang tak luput walaupun jauh di perantauan...mungkin betul la tu..student dari Malaysia gamaknya..

Hanafiah said...

Harga tiket final ni dari $400 - $1300, (x 2.5 untuk nilai dlm RM). Memang kaya kalau student by pergi ni. Hehehe, tiket murah tu pulak awal2 lagi dah abis.

kakcik said...

Masuk sekali lagi hari ini, guna pc yang besar baru kakcik nampak bendera 'kita' itu. :)

cemomoi said...

aik! jarang beno orang kita yang minat sukan ni... kalo kat universiti dulu pon bole bilang dengan jari je penontonnya

apa pon syabas anak malaysia yang tak lupakan jalur gemilang tu, walopon tepat dan masanya tak syessuaii

Zue AnnaLeeya said...

tmpg bangga jgk...
wlupon kt negara org, tp malaysia tetap di hati kan????

Nisa Greennnpanda said...

yeah, sy nmpk bendera tue...bangga2.. hehe..

Syieda_Joy™ said...

nampak2...student kot akak..xpun perantau jugak..bangga jugak..hihihi

wan nurul hezrina said...

nampak2 kat belakang tuh..mmg banggakan dapat tgk bendera msia kat sana=)mesti akak rindu=)rasanya student kot atau mmg bertugas kat sana

Nadiah Sidek said...

a'ah la..ada bendera malaysia

Zaitun said...

Bangga dengan sikap yang tak lupa pada negara sendiri.

Nisa Greennnpanda said...

Kak Nida, sy tag akak ye.. nie bkn contest tau.. ^_^

http://greennnpanda.blogspot.com/2011/10/anak.html

nuyui a.k.a miss YUI said...

student kot tu..hehe..

Innanie | Ariffin said...

reply to ur comment at my post!~


uissh boleh je kak. tp kopi kluang dah diragui lah kak...

macam ada ura2 nak blik msia je ni. bile ye baliknya??

suka ek gelaran tu?? heheh... well mmg akak cantik kot... suka tgk akak cte pasal anak2...

LadyBird said...

lady tumpang bangga.. bendera tu walaupun kecil tp bermakna.. :).. kalau ade kat sana pasti mengalir air mata..