Buat Kali Pertama Dalam Sejarah, Di Hari Ulangtahun Anis

Umpama dalam mimpi pula....Tak pernah-pernah aku duduk makan di meja makan di luar negara dan inilah kali pertama dalam sejarah hidupku dapat makan di restoran di New Zealand ni, bukan setakat makan di kedai lagi sebabnya keseronokan kami bersambung lagi apabila terus menonton wayang...hehe. 

Yelah, manalah kami mampu nak makan kat kedai, duit yang ada pun sekadar cukup-cukup untuk menampung kehidupan kami di sini, tapi sebab kesian pada anak-anak + nak sambut besday si Anis, jadi kami pun berkorbanlah sikit demi membahagiakan hati anak-anak... chewaaahhhh, ibu dan bapa mithali gitu.

Tak boleh tulis panjang-panjang sebab hari ni dah masuk tiga hari aku tak sihat, demam + batuk + selsema semuanya ada... adeiiiiiiiiiiiiiiii....

Jom layan gambar dari kamera handphone cik hubby...:)

Posing dulu...
Macam-macam ada... masakan Malaysia yang terbaik di Auckland..:)
Tu dia, Mee Goreng Mamak yang superb.
Tauhu goreng... nyum..nyum, kata Anis
Nasi berlauk... 
Cik hubby memcukai makanan anak...hahaha, muka tak puas hati dari Akak Azi.
Haaa.. jangan tak tahu roti tisu pun ada tau.
Jom ke wayang pula.
Kemudian ke Rugby Fan Zone.
Malamnya... kita makan kek harijadi pula..:)

p/s: Hari ini hatiku berbunga-bunga sebab All Blacks muncul juara dunia rugbi malam tadi... yeeeehhhhaaaaaa.



Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

27 comments:

wan nurul hezrina said...

kelakar muka anak akak masa pandang roti tuh=)seronokkan dapat g negara luar=)nurul tak merasa lagi..=)

EmbunRosaliza said...

Assalam nida..hepi besday buat anis ya, semoga menjadi anak yg berjaya dunia dan akhirat.

Agaknya berganda2 lah ya harga mknan mesia kat situ, sesekali best lh kan nida n famili. akk dok mesia pun dh lama x mkn roti tisu tu hehe

NuR si CiKGu RiBeNa said...

lama tak singgah sini..
selamat hari lahir buat anis..
emm..lama juga tak makan roti tisu..
teringin lak.. hehe

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

happy birthday to anis ... wahh makan besar nampak

Innanie | Ariffin said...

Selamat Hari Lahir, Anis!!!

Semoga Anis jadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat. Bantu mak dan ayah, agama dan bangsa.

p.s: Cute lah anis ni.Muka akak nida sangat2~

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt hari lhir yer..

besh tgk family akk ni..hehe..

p/s: tq kak..kena tukar la pantun sy tu ea.heheh..

kakcik said...

Hahaha... MAMAK SEDANG KERJA, JANGAN MASUK! :)

Syieda_Joy™ said...

wahhh tingginye roti tisu tu...syieda xreti nak mkan..hahaha...xberani..sebab tinggi macam tu...^_^

Belleza~ said...

wah bestnya. kirim salam kat anis ya kak nida, cakap kak su from malaysia kirim salam and wish her happy birthday! hikhik. semoga kak nida cepat sembuh. amin.

cemomoi said...

kena buat part time gamaknya baru bole makan free kat restoran tu

Lady Lavender said...

hepi besday anis :-))

p/s: Bestnya nida merasa gak makan2 kat luar mcm kat mesia. Kami kat sini kalo makan kat luar (tu pun boleh kira dgn jari berapa kali) cuma dapat makan kebab turkish aje. Tiada pilihan lain selain dari kebab huhuu..

fieda said...

beshnya nida mkn2 ye..mcm kt msia plk
mknan2 tu..

happy birthday anis..

Oyis said...

terliur plak tgk menu nya... kat plymouth x de option gini. paling gempaq kalo mkn luar yg halal adalah mknan kurdish or yemen. roti tisu tu mengagumkan la. tinggi betul!

Zaitun said...

Happy belated birthday buat Anis.

Nisa Greennnpanda said...

Hepi Belated B'day to Anis!!!

kalo Kak Nida ade kat M'sia, msti akak smbut besar-besaran kan? sy nk gi kalo akak wat jamuan, hehe...

bestnye ade restoran masakan m'sia kat sane.. xla susah sgt nk cr mkn, kn?

akak n famly nmpk sronok sgt!! ^_^ hihi... jdkn ia kenangan yg indah dr oversea..

nuyui a.k.a miss YUI said...

p/s: laa sis..apa slhnya..at least org tau camne nak wat pantun kan..

sy pon tak citer detail..hehe..okies.tunggu link dari akk ni..

tiefazatie said...

wah..bestnya..xpe la..sekali sekala kan sis..happy besday anis..

moga sis cpt baek ye..=)

Adinda Amy Sensei said...

hai kak nida..lama tak singgah...happy birthday utk anis...

inahar ali said...

salam rindu wat nida..lama akak x kemari..moga nida sefamily sihat selalu ye..hepi besday wat anis!

siti murni said...

happy belated birthday untuk anis..

at least terubat lah kerinduan kak nida & keluarga..meriah tengok masakan malaysia kat sana...tak kurang marvellous nye tu...mee mamak tuuu...adehhh...terliur pulak..

Sekamar Rindu said...

salam...

suatu hari nanti saya akan sekali lagi datang ke NZ...rindu la pulak..

Sekamar Rindu said...

salam...

suatu hari nanti saya akan sekali lagi datang ke NZ...rindu la pulak..

Sekamar Rindu said...

salam..

happy besday juga pada anis yg comel tu

ummu said...

salam Nida
wah roti tisu pun ada.
p/s; tabik spring pada pelajar PHD yang boleh futher study di oversea dan abwa family bersama,maklumlah bukan sedikit kos di oversea,kan Nida

kehidupan ejai... said...

happy birthday anis..hope Allah will bless U..see U next year ok...

IntaNBerliaN said...

seronoknya dapat kuar mkn2 yer.. srnok tgk semua happy..

ohya, kak nida dah duk nz brp tahun?

ayu said...

Wahhhh..besarnya roti tisu dia