Hari Ulang Tahun Kelahiranku + Giveaway From New Zealand

STICKY MODE UNTIL 15 MAC 2010

(NEW ENTRY PLEASE SCROLL DOWN)

Alhamdulillah hari ini usiaku menginjak setahun lagi ke hadapan. Syukur padamu ya Allah kerana memberi kesempatan kepadaku untuk bersama2 insan yang tersayang dan memberi peluang kepadaku untuk melihat dunia ini lagi...

Sempena ulang tahun kelahiranku pada 27 Februari@hari ini, maka buat pertama kalinya aku ingin memberi sedikit cenderahati dari NZ kepada pembaca2@bloggers yang bertuah... (selalunya birthday girl yang dapat hadiah..ni kena bagi hadiah pulak..hehe).

Syaratnya:
  1. Perlulah@wajib menjadi followers blog ini.
  2. Letakkan blog ini dalam blog list anda.
  3. Kalau rajin buatlah entry dalam blog anda tentang "giveaway" ini, KALAU TAK BUAT PUN TIDAK MENGAPA.
  4. Perlulah@wajib meletakkan banner di atas di sidebar blog anda (di'link'kan ke blog ini).
  5. Tinggalkan komen dalam entry ini yang menyatakan anda berminat untuk menyertainya.
  6. Tiga cabutan bertuah akan dilakukan.
  7. Tarikh tutup 15 Mac 2010.
Mereka yang bertuah akan menerima ketiga-tiga souvenir di bawah:



p/s: Bagi mereka yang baru kali pertama terjah ke blog ini, blog ini adalah sekadar catatan pengalaman kami dirantauan, berkongsi maklumat dan suka duka dalam meniti perjalanan sebagai anak rantau.


Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

101 comments:

Huda said...

salam kak,

nak join ek! :)
http://huda1103.blogspot.com/

entry tak buat..insyaAllah nnti huda buat :)

maiyah said...

x pernah cuba tp kali ni nak cuba, malu2 cat gak ni hehe.. sy wat n3 hr isnin

AYU IDRIS said...

Salam Nida..Selamat Hari Lahir...semoga sentiasa bahagia,dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki dan berjaya di sana....Ayu dah join...dah wat n3 (tanda sokongan n promosi kat kwn2 lain...hehehe...) so silalah jengah n3 ayu tu ye..

http://wfwifamily.blogspot.com/2010/02/giveaway-dari-new-zealand.html

pak long said...

salam buat Nida...
hamba ingin menyertai giveaway dari Nida....ni link blog hamba

http://paklongsifu.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

SuRAizA~ said...

Salam kak nida
Happy birthday! Selamat hari lahir! =) sue nk join jgk giveaway ni..blh kn..nnt dh buat entry sue bg link ok..

siti murni ishak said...

Happy Birthday Nida...semoga pnjang umur, murah rezeki & dilimpahkan rahmatNya..:-)
insyaallah saya akan sentiasa follow perkembangan blog ni yer..

SuRAizA~ said...

okeyh ni sue punya link

http://sitisuraiza.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.htmlp

Ena said...

Selamat Hari Ulangtahun kak..
Moga sentiasa di panjang kan umor, murah rezeki & beroleh keberkatan & kesejahteraan di dunia & di akhirat..

nak join juge la kak nida.. tp bukan arinie la.. :)

Syuhada Kamal said...

salam kak nida..

Hepi besday...sy doakan agar akak sentiasa sihat, ceria n bahagian di samping keluarga tersayang...

insyaAllah sy join giveaway akak nih..menariknya hadiah!! bestnyer!!:)

Admin said...

maya dah join...check sini

http://coretanmayaku.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealandby-nida.html

shaniza said...

Salam..
Happy Bday 2 u...
Semoga panjang umur murah rezeki dan dapat taja hadiah yg lebih banyak lagi....

zai kulim said...

salam...

Zai nak join gak contest nie..harap diterima ok...

zai ucapkan Hepi besday..dan doakan agar akak sentiasa sihat, ceria n bahagian di samping keluarga tersayang...Amin

Nana said...

hye kak dah join dah

http://ibudamia.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

zai kulim said...

http://zaikulim.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

contest said...

joinn

http://usharapa.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

izan cute said...

izan join ok

http://izancute.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

NURUL IZZA said...

maksu,

nnt balik lehla bg give away kt Iman (umi nk tumpang dua kaki).ekeke

nanti iza nk buat give away jugaklaaa

Nadiah Sidek said...

happy birthday kak! (psst..yg ke brp?) smg diberkati Allah & bahagia dunia akhirat.. :)

Nurimo said...

Nida,
Selamat menyambut ulang tahun kelahiran semoga berbahagia selalu sekeluarga ,sihat,panjang umur ,di limpah reseki.

Tambahkan hadiah lagi pengujung ramai Nida.

Takdakah hadiah pakej ziarah Albany dengan bagi tiket fligh percuma pergi balik.

Kak Nora said...

Selamat u;ang tahun di perantauan. NZ memang cantik, South Island especially. Akak pernah melancong ke NZ

sarah said...

sarh join gak..

http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

aZuRa AhMaD said...

askum...

hai..selamat hari lahir nida...zura dah ikut syarat..dan join giveaway nie..


http://zamzura1405.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

::m!SS edURA hanUM:: said...

salam..kak

sy nak join dis giveaway tau

http://missteletybes.blogspot.com/2010/02/giveawayfromnewzealand.html

Snowwhite Zone said...

Salam Nida...

sy nak join jgk n dah siap dah... sila ke blog saya ye...

http://snowwhite664.wordpress.com/2010/02/28/contest-giveaway-from-new-zealand/

Amina said...

salam selamat hari lahir semuga bahagia selalu sekeluarga


Saya perkenalkan kepada bloger satu sistem penjana wang paling mudah secara online

http://www.kuasa100.com/?id=masnuri

PALATABLE said...

Salam Nida dan selamat hari lahir semoga di beri kesihatan dan di permudah segala urusan.....

http://treatntrick.blogspot.com

Mybabah said...

Salam Nida. Selamat Menyambut Hari Ulang Tahun. Semoga umur Nida diberkati Allah. Spesial untuk Nida saya letak banner di Blog saya...

segalanyer kuterima... said...

kinah join

http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

HASNAH said...

nak jugak..nak jugak...nak jugak join GA dr Nida...
hepi besday nida..
x smpt nak wish, line tenet
masih tenat...

azieazah said...

Selamat Ulangtahun Kelahiran NIDA..

Kak Azie dah lama jadi follower NIDA, juga dah listkan blog NIDA..

tapi takper, berilah peluang kepada orang lain. Kak Azie tumpang seronok jerrrr...

jom makan said...

salam kenal n nak join giveaway NIDA ni...

http://impianalamaniman.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

selamat hari lahir

anummss said...

Salam kak,

nak join jugak giveway nih..!!
http://sertaicontest.blogspot.com

Nak menang..!! (^_^)

IRIS said...

Selamat hari lahir akak.

semoga berbahagia selalu.


wah, nanti saya pun nak ikut contest nih....


=)

LanaBulu said...

Selamat menyambut hari ulang tahun kelahiran yg ke 23..(biaq oerasan sikit)..hee
Semoga panjang umur dan diberikan anak2 yg ramai...
sekurang2nya seminggu..ok!

Sherry said...

banner side bar,
add to blog roll :)

blogged http://thingsidohere.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

anin said...

Nida..thx sudi invite anin..mf la lewr bt entri ..bizi sket..ape pun selamat hari lahir..semoga sntiasa di berkati dn diselebungi rahmatNya

anin said...

terjah ye

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand-dari-nida.html

fikaryna said...

hepi besday..moga hidup sentiasa dirahmati..ryna da join..en3 blum buat..tp dah tampal bannner n jadi follower..

ryna teringin nak giveaway 2 sbb teringin nak g new zealand tp ongkos blum cukup..kalau dpt giveaway..mesti lagi semangat nak kumpul duit..huhu..

kalau ryna ter g sana..bole bawak jalan2?..hik2..

Asmida said...

Heppy besday to you.. Moga dipanjangkan usia, diberikan kesihatan dan sentiasa dilimpahruahkan rezeki buat kak long sekeluarga..... Take care dirantauan.....

diraumiwalid said...

salam,
saya pun join juga

http://diraummiwalidcontestgiveaway.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

Sharina said...

salam,

saya pun join giveaway ni ye..

http://sharinaazlanjournals.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

NURUL said...

salam..
saya dah join...

http://nurulazhamsfamily.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

taufidris said...

http://taufidris.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

Chik Na said...

hepi besday Nida..semoga berbahagia sentiasa ..

Chik Na said...

chik na pun dah join contest Nida tau... manalah tau kut kut chik na bertuah kali nih..

nanti chik na buat entry pasal contest nida ni yea

Ain said...

happy birthday nida....

sorry ain terlambat wish ya...

insyaallah kalau sempat ain join giveaway nida nie...

al-lavendari said...

selamat ulang tahun kelahiran. nampaknya kita ni bernaung di bawah satu bintang i.e ikan.
minat juga nak join tapi syarat no. 4 tu tak reti nak buat. tak ada ke hadiah khas untuk orang yang sama2 satu bintang ?

::Mamalyna:: said...

salam perkenalan, saya join giveaway...ni link saya..

http://ejanblog.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

tq so much

AyuArjuna BiGoshh said...

nak join...

http://ayuarjuna.blogspot.com

cicakgirl said...

Assalamualaikum :)

Saya berminat untuk menyertai giveaway ini. :)

Buktinya :
http://cicakgirls.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

ch@ said...

kakNida, nak joint gak, mana tau rezeki :D hahaha!

CuTeMiUt78 said...

salam Nida,

Okies kita berminat nak join..
dah siap buat n3 dah..
check kat sini k..

http://cute-miut78.blogspot.com/2010/03/contest-giveaway-from-new-zealand.html

idah said...

salam kak..
idah pun berminat nak join...
selamat hari lahir..
semoga panjang umur dan murah rezeki..

ni link idah:

http://edahjue.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

al-lavendari said...

dah jadi dah .. anak saya tolong buatkan mengikut seperti mana arahan yang awak berikan. t.kasih !

tunbegia said...

sungguh cantik hadiah souvenir,

salamm,

NoreLL said...

selamat ulang tahun..buat teman baru..
salam ukhwah dari perak

nie link sy::
http://ell-82.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

chugie said...

saya dh join contest ye.. sila lawat blog contest saya di http://chugiecontest.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

lawat juga:-
http://iezmierah.blogspot.com

Syuhada Kamal said...

salam kak nida,

sy dah wat entri tentang Giveaway akak tu dlm blog sy..nnti akak tengok ek..tq..:)

ZULTIE said...

Salam Nida.. Selamat Ulangtahun.. KakTie pn berminat jgk nk cenderamata tu.. Tp sorrylah lambat baca entry ni..

Ummi Humaira said...

salam adinda ku Nida...

naper kak chaq terlepas pandang nih , mungkin sebab kak chaq gi Johor kot .pastu balik tak sempat nk ziarah blog yg lain2 lagi .

apa2 pun kak chaq doakan semoga Nida dlm keberkatan dan kebahgiaan selalu , dipanjangkan umur dlm keimanan .

jumpa kak chaq bila balik kesini nanti yer .

kak chaq tak pandai ler nk join nih ... he he he

Jieda said...

salam..selamat menyambut ulangtahun.semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

saya dah join giveaway ni

http://jieda79.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

@renim said...

saye dah join..jom tgk kat sinie....

http://diwaktuhidupku.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

BezBuddy said...

hai kak

sy dh buat entry

http://bezbuddy.blogspot.com/2010/03/oh-new-zealand.html

silala dtg blog sy yer =D

juniza said...

http://blogjuniza.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

inasepi said...

ina dah join

http://inasepi.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

ogy said...

joinnnnnnnn


http://ogy2112.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

tinta kasturi said...

salam

selamat hari lahir
sejahtera, bahagia ceria bersama keluarrga tersayang..

Siti said...

siti dah join....
http://teratakibu.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

syakila said...

http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

|| NaFiRaa || said...

salam kenal..

nak joint jugak!!

http://goodlucknafira.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

jemput terjah..:)

zures said...

Nak join gak...bestnyer
http://mysweetdreamcottage.blogspot.com

n3 belum buat ye...

Mario said...

saya join dgn tak malunye...hehe

http://pangkin4rest.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

PiNk ButTeRfLy said...

i've joined also!

budak kat atas ni yg name mario suruh join sebab die pemalu join sorang2. =p

http://lovepinkbutterfly.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

noor afzan said...

SALAM KAK..

SAYA DAH FOLLOW N JOIN CONTEST..
RUJUK SINI YEA..

http://duniacontestnoorafzan.blogspot.com/2010/03/sempena-ulang-tahun-kelahiran-sis-nida.html

Ain said...

salam nida,

ain join sama nie....hehehe

http://mama-danishsarah.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

SujueZ said...

salam nida,

saya sujuez join contest ni juga

http://sujuez.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

semoga saya bertuah. senyum selalu

Ena said...

Salam Kak Nida,

En baru jer join giveaway nie ye!..

http://e-nawanisfan.blogspot.com/

Nanti mai jengah ye.. :P

ezah_leo said...

saya join ye.. ini linknya.. kalau ada yg kurang sila bagi tau ye.. :D

http://onlyfiezah.blogspot.com/2010/03/giveaway-dari-new-zealand.html

cemomoi said...

hepi befday sempat lagik ke ni.. anyway moga Allah beri kebahagiaan atas usia yang semakin berkurangan ni dan sokmo dalam peliharaan dan rahmat Allah

Ena Qalinsya said...

hah? besday nida ke?
epi belated besday nida..
moga dipanjangkan umo dan dimurahkan rejki slalo..
sory sebab bz sesangat smp lama dh tak jengah blog nida..
dlm pd tu nk gak la masuk giveaway nida ni hehehe...

siti nurkhijah said...

salam....
ct pun nak join jugak
http://naufalnnureen.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-newzealand.html

hepi besday....

arissa.soleha said...

join jugak

http://arissasoleha.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.htmlnese

~ نورحياتي ~ said...

wahh..nak join..

follower..[done!]

linked! [done!]

enry post [done]

sidebar.. [don!]

ni url saya:
www.cikhayati88.blogspot.com

~ نورحياتي ~ said...

http://cikhayati88.blogspot.com/2010/03/giveaway-dari-new-zealand.html

entry tuk contest ni.. :)

nEa FleriDa said...

sy pun nk joint jgk:)

dh penuhi syarat2...

tq:)

MRS. K said...
This comment has been removed by the author.
MRS. K said...

nak join jugak!!

http://ibuhadif.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

Ummu Ammar said...

Nida..

Maaf terlambat sertai ini..bz la konon2nya..

entry akak : http://ummuammar76.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

mystory said...

salam..akak..saya minat nak join contest ni sebab saya sangat suka join contest...mencuba nasib...namun, x pernah sekali pun saya dapat...x pela...saya redha...sekadar mencuba nasib..tq wat akk yg wat contest ye...

url saya:http://storyhatie.blogspot.com/2010/03/give-away-from-new-zealand.html

nieda said...

Salam kenal,
Saya berminat nak join giveaway. Happy Birthday, moga panjang umur murah rezeki...
ni..URL saya,

http://hasnidaomar.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

Thank you

Asya said...

salam kenal nida...
happy belated birthday yaaa!!

dah joi..sila terjah:-

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

*******************************

Jom ke blog psonal sy:-
http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com

ayuselalu said...

Salam Ayu join erk...dah follow,dlm list udah,tempek banner udah...pas tak??

azleyana said...

asssalamualaikum kak, saya nak join giveaway..saya mendoakan akak panjang umur dan sihat di perantaun

mamamanja-yana.blogspot.com/2010/02/giveaway-from-new-zealand.html

ummuabdullahsyaakir said...

Salam perkenalan,saya juga ingin sertai giveaway ni dari jauh ^_^

Selmt Hari Lahir,moga dpnjngkn umur,dimurahkn rezeki dan dpremudahkn sewmua urusn.

Jemputlh dtg blog yea ^_^

Oyis said...

happy bday.

1st time landing di sini, terus ter-hooked. alang2 terus masuk give away la.

can i exchange links with u?

oyis from plymouth
http://oyisbabyjourney.blogspot.com

educare said...

http://educare-aspirasi.blogspot.com/

baru masuk nee

educare said...

http://educare-aspirasi.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

ni baru betul..

sue said...

hi, nak join jgk

http://lovelysue-mivida.blogspot.com/

inahasan said...

salam

http://inahasan.blogspot.com/2010/03/giveaway-from-new-zealand.html

sonata anak kancil said...

salam kenal & ziarah ke NZ...tengok2 dah tamat...alahai....lambat2 pun - happy birthday to u...

SyUhAdA said...

alah...
dah terlepas...
xde rezaki saya la tu..