Luluh Lagi Mencairkan..

Ingat lagi tak kisah entry aku sebelum ini. Kisah sedih si Anis sebab hanya ada kereta buruk yang kami kutip tepi jalan.

Masa aku buat entry lepas cik hubby sedang tidur, so bila bangun aku pun bagitahu yang aku ada entry baru. Nak tahu apa berlaku selepas itu.....

Hubby : Haahkan, kesian kat Anis, kakak-kakak dia ada macam-macam tapi dia takde.

Aku: Tulah.. dahlah nak sekolah tapi tak boleh.

Hubby: Insya Allah nanti kita pergi warehouse cari scooter baru Anis

Aku berbisik dalam hati: (wah..terror gak aku ni ek, buat entry yang boleh mencairkan hati si suami).

Jadi kisahnya, hubby pun pergilah beli scooter Dora untuk Anis... Tips buat anak-anak@ ibu-ibu di luar sana, kalau agak-agak nak sesuatu dari ayah atau sang suami, coretkan aje dalam blog.. Insya Allah akan dapat (tapi yang penting ayat kena power..hehe)..
Anis dan barang-barang Dora miliknya
Gambar kembar si Anis
Ada hati tu nak tolong
Kakak Mizah pun nak tolong juga
Wajah-wajah macgyver
Kepuasan seorang abah apabila dapat membahagiakan hati anaknya
Anis dengan aksi ngerinya..hehe


Sempena Hari Ibu yang telah pun berlalu, aku nak ambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu dan bakal ibu. Semoga kita semua berjaya mendidik anak-anak sebaik yang mungkin..Insya Allah. Buat emak (Bonda Rohani dan Bonda Zauyah).. kami amat menyayangimu.. tiada kata-kata yang mampu kami luahkan untuk menggambarkan rasa kasih sayang kami terhadap kalian.. semoga Allah memanjangkan usia kita untuk beribadatnya kepadaNya..aminnn

Dari puteri-puteri kesayanganku..:)





Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

23 comments:

Ummi Humaira said...

salam Nida..

idea yg bagus nih , kalu nk apa2 barang coret luahan hati dlm blog.. jom ramai2 kita cuba...he3

kakcikseroja said...

Salam Nida..

bagus juga suami Nida rajin baca blog. Kalau suami kakcik, jangan kata nak baca, buka blog kakcik pun dia tak pandai! :)

Ena said...

alahai.. bestnyerrr kak nida.. akhirnye anis ada menan baru..
ni tak leh kasi anis kat umah na tu tengok, kompem dier pon mintak nanti sbb dier memg pantang tngok dora punyer.. hehe..

Senyum kepuasan je muke si anis tu,,,


selamat hari ibu buat kak nida juge.. :)

ch@ said...

OMG, sgt sweetnya. suka sgt coretan² mcm tu, mesti kite albumkan kalo kite dpt. hahaha! kakNida, kalo ayahnya membaca blog xpe gak, ayah yg tak baca tu camno??? :D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang same muka anis si dora tue...
=.=

Ain said...

seronok la anis dapat scooter baru....

mesti tak lena tidur kan sbb tak sabar nak main scooter nie...

selamat hari ibu nida...

jeep said...

takpe..abahnyer da masyuk sket...hehehe...

cemomoi said...

WUIH BAHAYA NIH... NANTI KENA KOMEN DALAM BLOG TERUKNYA JADIK SUAMI. TAK BELY BAGI TAU ORANG RUMAH TEKNIK NI NAYA AKU

Wasatiah Gurlzz said...

bgus2..kan best kalo kat USM pun ley pakai scooter nii..senang sya nk bergerak ke mana2 pun..hahaha

Wasatiah Gurlzz said...

bgus2..kan best kalo kat USM pun ley pakai scooter nii..senang sya nk bergerak ke mana2 pun..hahaha

Zaitun said...

Bijak mama Anis bodek ayah,nanti kalau kak Zai nak apa2 dari hubby atau pun anak2 kak Zai bolehlah rujuk pada Nida hehehe....


Selamat Hari Ibu buat Nida.

Chik Na said...

bercahaya mata bulat anis dapat scooter baru ;-)

Selamat Hari Ibu buat Nida

Oyis said...

oo kat sana tarikh mother's day sama ngan msia ek? kat UK ni mother's day dia bulan march hari tu. tarikh father's day pon lain. apa pon, happy mother's day kak nida.

zue said...

klu nak apa2 buat n3 kat dlm blog gunakan ayat2 yg power...mmg x jln lah nida...suami k.zue x kuasa nak nengok blog ni.

kembar anis...dora mmg sesuai scooter tu cantik kaler pink.

maiyah said...

mmg bahagia le hatinya tu.. rasa terharu lak tgk kad dr anak kan huhuu.. over lak sy

fikaryna said...

kak nida..moga bahagia berpanjangan..

Acik said...

Salam..
Hemmm..takat utk anak2 boleh le kot tp kalau kita sendiri yg nak lepas tu tulis dlm blog, silap2 ada yg tak tegur...
selamat hari ibu...

Nadiah Sidek said...

mmg berkesan pun kak kalau nak sampaikn apa2 kat suami guna blog ;)

deena farhana said...

slm kak Nida..maaf da lame xjenguk sini..waa..ade mainan baru si comel :)

slmt hr ibu buat kak Nida :)

siti murni ishak said...

Selamat hari ibu buat Nida.
Berkesan jugak ye gunakan blog...nida ayat power lah. Yang penting anak2 happy...kan..abah pun nampak happy tu..hihi

Hamizah said...

mata pena lbh tajam drp mata pedang

Syuhada Kamal said...

salam kak nida,
lama betul tak singgah umah akak ni..tersentuh hati sy bc kisah kete anis tu..ciannya die..hidup kat negara org kan kak..banyak kene berkorban..huhu..

comel scooter baru anis tu..hope dpt ceriakan hati si kecik yg mmg comel mcm dora tu..:)

ummu said...

salam sis,
penalaman berpindah ni memang letih rasanya.
Bila dah berumahtangga,dari rumah sewa ke kuarters, keluar kuarters ni masuk kuartres tu..Namun saya bersyukur semasa berada di sebuah Felda,masyarakat di sana sangat membantu kami.

Moga ukhuwah sis Nida dan masyarakat di sana kan terus erat.

Moga ukhuwah antara