Berlari Dalam Kedinginan

Tarikh : 20 Mei 2010
Tempat: Oteha Valley School
Masa : 11.15 - 1.30 petang
(kalau di Malaysia mahu dehidrasi anak murid andai berlari pada pukul 1.30 tghari)

Inilah untungnya andai berada di negara yang ada empat musim, tak payah nak pening kepala bila sekolah nak anjurkan sukan. Ikut ler nak buat pukul berapa pun sebabnya cuaca sejuk, so takdelah kes anak murid rentung di bawah sinaran terik mentari. Cikgu-cikgi pun tak payah ler nak make up dua kali, maklumlah make up yang pagi tadi dah cair dek peluh... (ini kisah pengalaman aku ler yang suka bermake up..)

Biasalah anak-anak yang masuk acara, aku yang lebih-lebih berdebar + over excited. Aku tengok anak-anak aku rileks je, aku pulak yang dapdupdapdup di tepi padang... ala2 lebih sudu dari kuah gitu.

Paling menggembirakan kami, Kakak Mizah berjaya menggondol tempat keempat. Hanya lima peserta terawal sahaja yang dapat sijil... kesian Akak Azi, namun walaupun tak dapat tempat lima teratas dan hanya mampu berada dalam kelompok tengah, semangat Akak Azi untuk menghabiskan larian sangat aku kagumi. Bayangkan Akak Azi berjaya menghabiskan larian sepanjang 1 km tanpa henti!!!! Kalau ibu ler sure dah pancit awal-awal lagi..hehe.. Apa-apapun tahniah dan syabas buat anak-anak ibu.. you are much, much, much (infiniti) better than me.. :)
Wajah sebelum berlari.. masa ni pernafasan boleh dikawal lagi... keperluan oksigen dalam badan masih mencukupi.. (pelajaran biologi pada kali ini ye anak2 murid sekelian)
sebahagian daripada pelajar-pelajar
Kakak Mizah bersedia untuk berlari
..dengan nafas tercungap-cungap (masa ni hutang oksigen telah berlaku dalam badan)
Alhamdulillah dapat tempat keempat..
Wajah ganas Akak Azi sebelum memulakan perlumbaan

Akak Azi sedang berlari dengan bersungguh-sungguh
Caiyok..caiyok...
Kesian anak ibu... haus dia...
Tahniah sayang....

p/s: ada kisah yang menyentuh perasaan penonton ketika acara cross country ini berlangsung, kalau nak tahu tunggukan pada episod akan datang ye (doa2kanlah aku supaya rajin update blog ye..hehe)



Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

29 comments:

Ena said...

kuatnyerrr akak azi tu.. wahhhhhhhhh.. ena pun tompang happy..

apa la tu kan! cepat kak buat sambungan n3.. tak sabar nak tahu nie.. heheh

thunbergia said...

oke baru nmpk sunshine award tuh, ekeke

BezBuddy said...

bgusnye dpt tmpt ke-4...sy dlu skola xpenah menang pn...hehehe

kakcikseroja said...

Tahniah Miza.. teruskan usaha shg boleh wakili negara. Insya Allah.

MAMASYAZA said...

sooo happy...usaha yg bagus..dpt tempat ke4...kalo aunty..sah2 pancit tgh jln

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tahniah...
dapat num4...
yg penting enjoy the game kan...
=)

deena farhana said...

waa...leh jd pelari mesia la nti..hehe..xsbr nk tggu update seterusnya ape dia..hehe

Nida said...

Ena

Kalau kita Ena... sampai sekerat jalan je kot.. terutama akak ler..haha

Tungggguuuu

Nida said...

Cantiklah bunga tuh... suka sesangat thanks ye tuan Tun

Nida said...

BezBuddy

hehehe.. akak pulak selalu ngelat.. bila part berlati, ok ler ada nombor.. tp bila hari sebenar selalu tak masuk.. sebab malu nak lari depan orang...

Nida said...

Kak Cik:

Aminnnnn.... moga2 doa Kak Cik dimakbulkan..

Nida said...

Kak Mamasyaza..

Samalah kita kak... pancit ditengah jalan.. :)

Nida said...

meniti senja..

tq.. betul3x... tengok budak2 pun happy jer

Nida said...

Deena:

aminnnnn.. tungguuuuu.... hehe

ummumishkah said...

Lari.. lari dear!

Zaitun said...

Tahniah akak Azi tahun depan cuba lagi mana tahu boleh dapat johan.

ch@ said...

hahaha comel², mana si kecik? tak nmpk pun dia. sonok tgk de muka melayu kt tetengah warga omputih tu :D

LanaBulu said...

Tahniah..utk yg menang..
dan berusaha lagi buat yg belum ..
Cuaca tu mmg rasa selesa kan...
kalau boleh pi hampaq tikaq kat bawah pokok mana2 dan zzzzZZZZzzzz.. mesti syok kan..fuhhh..

LanaBulu said...

Tahniah..utk yg menang..
dan berusaha lagi buat yg belum ..
Cuaca tu mmg rasa selesa kan...
kalau boleh pi hampaq tikaq kat bawah pokok mana2 dan zzzzZZZZzzzz.. mesti syok kan..fuhhh..

LanaBulu said...

Tahniah..utk yg menang..
dan berusaha lagi buat yg belum ..
Cuaca tu mmg rasa selesa kan...
kalau boleh pi hampaq tikaq kat bawah pokok mana2 dan zzzzZZZZzzzz.. mesti syok kan..fuhhh..

LanaBulu said...

Tahniah..utk yg menang..
dan berusaha lagi buat yg belum ..
Cuaca tu mmg rasa selesa kan...
kalau boleh pi hampaq tikaq kat bawah pokok mana2 dan zzzzZZZZzzzz.. mesti syok kan..fuhhh..

Chik Na said...

Tahniah buat k.mizah..dan untuk K.Azi jangan sedey sedey.. tahun depan cuba lagi

azieazah said...

Wahhh comel jer budak2 tu berlari dan bersukan.

Tahniahhh!
cepatlah update citer yang baru tuuu...

Oyis said...

mesti jd kenangan sampai budak2 tu tua event ni

Ummu Ammar said...

Tahniah buat Akak Mizah..Tahun depan turn Akak Azi plak...

Dah lama tak lari2 ni..kalay lari gerenti habis sakit2 satu badan..huhuhu..

sonata anak kancil said...

tahniah ...kuat & teror la tu lawan dengan minah2 saleh....malaysia boleh!

mama zharfan said...

salam kenal..
me pun perantau..di bumi UK..negara 4 musim..now dh masuk summer tp still sejuk :)
nice blog...me letak ur blog kat my blog list (my overseas frens yer ) :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bertuah punyer budak

kak nida,
pasai adiah tu..dah dpt lom eh?
aiyo..nnti inform kat chatbox kita ye..
kalut2 ni ha
byk korje..

ummu said...

salam Nida
Azi,tahniah ya , semgat cekal sungguh dirimu.