Dalam Duka Ada Suka, Dalam Suka Ada Cerita



Alhamdulillah kelmarin kami sempat buat kenduri tahlil di rumahku, terima kasih buat rakan-rakan yang sudi hadir walaupun majlis ini ku lakukan secara adhoc.

Kita tinggalkan episod sedih buat sementara, hidup perlu diteruskan... kenangan bersama arwah Tok Haji akan ku kenang sampai bila2.... Al-Fatihah buat Atuk.. damailah kau di sana, semoga rohmu ditempatkan dalam kalangan orang2 yang dikasihi olehNya..aminnn.

Kini aku nak bercerita mengenai hadiah2 yang telah anak2 tersayang berikan pada ibunya ini.. dan apa yang telah hubby buatkan untukku (cerita ni dah basi pun.. tapi aku habaq jugak).. taraaaaaa..
Sampai habis baju kena percikan kek tu..hehe
Inilah rupa kek yang telah dibuat oleh hubby dan anak2... kek pertama ciptaannya (tempahan boleh dibuat ye)..hehe
Hadiah dari Kakak Mizah
Mini cup silikon dari Akak Azi
Hadiah dari si kecilku... Anis

Alhamdulillah juga kerana ada berita gembira menjelma buatku semalam dan pagi ini. Sebaik aku bukak blog contestku (along-nidar), tiba2 di shoutbox ku terpandang berita yang menggembirakanku... aku telah menang!, terima kasih Umi Hanie (bagi sesiapa yang berminat untuk membeli belah secara online boleh klik pada nama Umi Hanie)!!!!


No. 28 !!
Who's lucky number 28 ???
NIDA !!!


TAHNIAH !!! : D

Semoga Nida gembira mengenakan Emerald Green kaftan itu ya !


Niatku hadiah ini ingin ku hadiahkan buat bonda tercinta.. terima kasih kerana memberi peluang untuk saya menang....

Cerita pagi tadi pula, aku pun bukalah blog contestku itu lagi... dan sekali lagi..... Alhamdulillah... cerita yang kucoretkan telah berjaya memikat hati penganjur untuk melayakkan aku menang.. terima kasih buat Aried..



Pemenang bagi contest ini adalah:

tempat pertama


Hadiah:
1. Tempat pertama = Top up RM 30
= Ruang pengiklanan sebulan
= 1 post special akan dibuat kepada pemenang.




Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

23 comments:

hazeleyed lady said...

Ass-salam Nida
Lama Kak hazeleyed tak jalan-jalan disebabkan kesuntukan masa...
Apa apa pun :
1) nak ucap Happy Belated Birthday
2) nak ucap tahniah kerana menang sekali gus dua contest di blog...you deserve it.
3)kak hazel ucap tahniah kerana anjurkan contest.
Have a nice day ahead.

cemomoi said...

alah comei la pulak hadiah befday tu... paling best mesti kek tu sebab kalu orang lelaki masak besanya lebih sedap (atau tah apa rasa) apa pon epi befday, memang sebalik kesusahan akan ada kesenangan

Ummi Humaira said...

Assalamualikum Nida...

kuuussss semangat , amboi terus dpt dua sekali ...
tu yg kak chaq tak mau masuk contest, takut kalah , kecewa lak nanti .

ch@ said...

alalala comel btl hadiah dari anak² kakNida tu. tahniah kak, walau jauh diperantauan tapi tetap ada rezekinya ;)

Siti said...

Assalammualikum ...
Selamat hari Alhir. Semoga Allah memanjangkan umur 7 memurahkan rezzeki buat Nida...

fikaryna said...

tahniah n hepi belated besday..hidup nih mcm 2 la..ada yg duka dan ada yg suka..tapi apa2 pun..hidup mesti diteruskan dgn tabah kan..huhu..

LanaBulu said...

Taniah pada yg menang dan cuba lagi pada yg belum..
Kalau tak dapat jugak ..buat hadiah dan berikan pada iri sendiri...hhmm

Nadiah Sidek said...

congrats! dpt 2 sekaligus lak tu. murah rezeki la :)

Syuhada Kamal said...

hepi belated besday to kak nida!!!
hope akak hepi n bahagia selalu di samping famili tersayang..

bestnye kek coklat tu..mesti terharukan hubby n anak2 siap buatkan kek utk akak..:)

congrats gak coz dpt hadiah kaftan tu..blehla melaram ngan kaftan baru pasni..hehe

Ummi Hanie said...

salam nida ,

anda mmg murah rezeki !!
sy tumpang gmbira...

hadiah on the way nk pos k..:)

maiyah said...

tahniah.. dpt dua skali tu

Alimaz-Kembara Terasing said...

hepi belated besday 2 u nida....

UMILIYA said...

salam..ermm tahniah upernyer nida menang contest tu..ermmm ..tahniah nida..ok salam..ader masa jomlah jengguk blog umi yer slm

shaniza said...

salam..
nampak sedap kek tu...tahniah buat en hubby yg berjaya menghasilkan kek dengan penuh kasih sayang. Tahniah juga buat anak2 dan Nida...

Ummu Ammar said...

Bertuah Nida dpt kek special dr suami dan anak2..saya tak pernah dpt yg hand made dr suami..tp yg dibeli jer la..kalau dia buat kek agaknya..ntah apa2 yg jd..

Tahniah juga menang contest2 tu..mmg bertuah badan..

fiezah91 said...

tahniah.. hehe

a kl citizen said...

assalammualikum nida

tahniah, tahniah....
seronok dapat hadiah ...kan

Ena said...

Salam kak nida,

Alhamdulillah.. dah selesai ye kak..

Wahhh.. rezeki betul lah akak nie..

BezBuddy said...

bertuahnyer akak...congrats =D

BezBuddy said...

bertuahnyer akak...congrats =D

pak long said...

salam buat tuan umah..
sedapnyer kek tu....nak sikit

MAMASYAZA said...

assalamualaikum tuan umah, salam ziarah dari akak, pepagi lagi dah ronda2 umah kengkawan, terjumpa umah nida...happy belated birthday, semoga panjang umo, dimurahkan rezeki n happy selalu bersama keluarga tercinta

Chik Na said...

murah betul rezeki Nida bulan ni...dapat macam macam hadiah ..