Pertemuan DiKala Kedinginan Mula Mencengkam...

Majlis MAPSA Winter Gathering
Tempat :Albany Primary School
Masa : 11.00am-2.00pm
Tarikh :25 Julai 2009
Hari : Sabtu

Alhamdulillah kami (Warga Northshore) selaku tuan rumah majlis Gathering MAPSA pada kali ni dapat menjalankan tugas dengan jayanya (mudah2an)....tahniah buat Penghulu Northshore dan anak2 buahnya (termasuk keluarga aku ler tu)..terima kasih kepada mereka yang sudi hadir, sampai ada yang sanggup naik bas datang dari city
Antara orang2 kuat MAPSA

Konsep adalah pot luck, tapi kami sebagai tuan rumah telah mengagihkan tugas antara kami untuk menyediakan main menu makanan tradisi Johor iaitu Soto, kalau soal rasa memang tak boleh dipertikaikan lagi kami warga Northshore ni memasak..... memang..memang ler marvellous :-) (berat juga ye nak angkat bakul sendiri ni ek..hehe).

"Makcik kantin, nak air dua posen"

Sempat jugalah kami diperkenalkan dengan ahli-ahli baru MAPSA, so secara tak langsung dapatlah mengeratkan lagi ukhuwah. Masa ni, aku ditugaskan buat sambal kicap n bawang goreng (aku yg request), hby lak kena jadi photographer. Majlis ni memang happening bangat, semua kanak2 dapat goodies, siap ada cabutan bertuah lagi (budak2 je, mak n bapak budak takdok), nama aku ni memang jarang naik klu bab2 cabutan bertuah ni...tapi Kakak Mizah boleh pulak nama dia naik masa tu (dah nama pun cabutan bertuah untuk kanak2, klu nama aku termasuk miracle ler tu...awet muda sepanjang zaman..hehe)...pastu dah si Kakak Azi merajuk sebab dia tak dapat...last2 hadiah tu bagi kat Anis jer, habis cerita, takyah rebut2.

Pilih jangan tak pilih, nak nasi himpit, mi kasar, mi halus, kuetiaw..macam2 adaApa juga ye yang dibualkan tu?

p/s: MAPSA (Malaysia-Auckland Postgraduate Student Association)

4 comments:

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

uih.. banyak giles makanan.. dapat hadiah cabutan apa?

Nida said...

mainan budak2..tic tac toe...tapi mak budak yg main..hehe

bakhtiarazi said...

Cikgu Nida, awat gambaq kami takdak pun? Kami pi apa? Ah takpa... Superimpose pun bulih. Letak muka kami kat meja makan noooo.... ;p

Nida said...

hahahaha....oooo, Cik Bakhtiar pergi ye..terer ek pakai ilmu halimunan ini, jurus ke berapa tu ek?

Nanti saya buat superimpose kat begedil.....