Penangan Air Tangan.

Taraaaaa....setelah terfikir-fikir nak masak apa sempena birthday Mizah hari ni, so inilah dia hasil air tangan dari Chef Nida ...hehe.

Mula-mula kacau adunan ini dulu ye penonton sekalian... Anis sempat lagi berposing shy2 cat..ala, tomelnya
Inilah hasilnya, kek vanilla buatan anak-anakku..silalah makan,jangan malu2
Tiup jangan tak tiup...baik2 jangan tempias sudah ler...heheTopi ni limited edition ye dari Mizah and Her Siblings CompanyNi namanya Nasi Apa2 Jer lah, yang pasti memang marvellous :-)
Paceri Nenas
Lamb Curry (first time masak lamb ni...akhirnya ku buktikan aku boleh makan lamb..huahuahua [ketawa eksyen])Ayam Goreng Berempah dan Bermadu (berapa banyak ber... ler)
Poppadum (original from India tau)

9 comments:

muqay said...

Mak Su,

meleleh air liur kat luar ni, xnak hantar sikit ker kat sini.

Pak Nep makan banyak mana?

ABDUL HAFIZ said...

sedap nampak maksu..kalau hari ada makanan mcm ni kat rumah..nampaknyer nak diet xjadi ni.huhu

Nida said...

Muqay: Pak Nep takleh makan banyak, nanti kalah lak si Hafiz tu....nak ke? Nanti balik Malaysia Mak Su buatkan ek...hehe(ntah bila)

Hafiz: Takpe sekurang-kurangnya taklah keseorangan Iza, ada gak yg accompany dia perut maju ke depan..:-)

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

selamat hari jadi mizah.. dari pak ngah, mak ngah , afiq dan azim... nanti pak ngah pos surat birthday kat mizah.. sebab arituh mizah pos kat pak ngahkan.. kalo ada sini leh blanja makan mee bandong tg lagsat huhuuhhuh...

wahhh along, ko dah semakin maju dalam aktiviti memasak yups.. nampak nyumm nyumm nyummm.....

p/s: along mintak alamat heheheh

Nida said...

uwaaaaaaaaaa...sedapnya mi bandung tg langsat. Tolong ler poskan (sampai sini dah berkulat..hehe)

Terer2 aku masak terer lagi Zam masak..hehe. Murtabak satu!!!!

Asmida said...

uwa.... nie yang semangat nie nak g new zealand...nanti buatkan untuk kami ke sana eh?...emm.. betul tu nampak marvellous dgn lamb, peh.. meleleh air liur...pepedem tuh...emm satu pinggan besonya!...cayalah kak long boleh bukak restoren!....

Asmida said...

Anis....comelnyer...Mak Ngah teringin nak anak pompuan comel macam Anis!.....uwaaaa.....(gerammmm.... so cute your smile!)

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

hehheehe... camne nak anak pompuan.. baru nak vegeterian ckit mak ngah dah ajak makan kfc lah.. mcdonald lahh.. sup lahh.. ermmmmmm

Nida said...

As: Bukak restoran? hahaha....Along ni banyak darah mak...pemurah sangat (mmm. ye ker :-/)..bangkrap nanti..hehe. Kalau as datang sini, yg lebih special dari tu pun Along leh masak tau.. (chewahhh)

Yu: Eleh....ke yu yg nak makan kfc n mcd tu...ni hari2 duk makan kerang, tu yg genetik lelaki kuat sangat...(klu along lak kurang makan seafood, asyik duk ngadap asam jer tu yg anak gurl je berderet.. :-) )