Autumn Di Luar, Spring Di Hati

SSSSSeeeeeeeeeejjjukkkkknya........ bila cuaca semakin sejuk, rindu lak cuaca panas kat Malaysia... sekarang sedang musim autumn, tak dapat aku bayangkan macam mana ler musim winter pasni.... menggigil ler tak sudah.. hehe... bangun tido jer sure hidung ngan telinga sejuk... (kaki tak sejuk sebab berstokin)... kenapalah takde stokin hidung n telinga ek? So.. dengan menggunakan kamera yang baru dibeli, kami pun men "testing" ler rakam suasana autumn di sini....

Ngelat tak ajak ibu gambar.... :-(
Ni kalau kat Malaysia macam pokok kena bakau (ala-ala dialek Melaka lah pulak)
Jenuh tu nak sapu..mau terbakar segala lemak tepu dalam badan...
Oklah...nak kata macam amatur amik gambar tak juga...bolehlah cari makan

Laaa......tadi kata musim autumn, awat tajuk tulis spring lak.... haaa.... sebenarnya musim spring tu kat dalam hati aku, dalam ertikata yang lain hatiku sedang berbunga-bunga sekarang ni.... tak faham? Jangan bimbang tak masuk soalan peksa pun... (teringat lak tajuk Biologi persenyawaan Oogamy tumbuhan berbunga)... Alhamdulillah, minggu ni Akak Azi dapat anugerah pelajar terbaik sekali lagi, suka bukan main dia dapat naik atas pentas... tersengeh tak sudah, balik rumah jer siap berlakon dengan Kakak dia macam mana naik atas pentas tadi (konon nak tunjuk kat aku ler tu.. :-) ).... Tu lah yang menyebabkan hatiku berbunga-bunga sekarang ni.. (kadang2 ada gak musim summer@panas hati..hehe)

Cantik tak awan tu? Eh! Silap...cantikkan pemandangan sekolah mereka..
Ni lah dia hadiah Akak Azi, mentang-mentanglah sekolah Pinehill, lencana pun ada pokok pine atas hill
Hidung tu kuncupkan sikit ek...kembang sangat...hehe
Aik Mizah....macam hantu lak...badannya mana?

6 comments:

Hanafiah said...

Anak abah si Azi ni memang dari dulu suka buat kejutan. Nampak relax jer dia ni + kuat main + kuat merajuk pun ye jugak. Bila tanya belajar apa ..jawabnya tak tau manjang. Tp byk kali gak dia dpt award, konpius dibuatnya...hehehe

Nida said...

Itulah kekuatan dia..anak2 ada kekuatan masing2....

Asmida said...

iye lah...Allah murahkan rezeki untuk dia...Mudah2an berpanjangan...Tahniah ye kakak Azie..."RAJIN2 LAGI TAU BELAJAR.." BILA DAH GAJI BESAR.. BOLEH BELANJA MAK NGAH...He he he....

Nida said...

Afiq ngan Azim pun sama...belajar rajin2....bila dah gaji besar leh belanja mak long juga.. :-)

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

bila along ngan as nak belanja aku lak hehehehhe.. takyah tunggu dah besar kan kuikuikui

Nida said...

boleh..no hal ler...cakap jer kat mana...tapi tempoh untuk along balanja orang tiga tahun jer...pastu Yu lak belanja Along