Bertambah Lagi Ahli Keluargaku...

Wah suspennya tajuk.... hehe, agak-agaknya apalah dalam pemikiran pembaca ye. Oklah baik aku cepat jelaskan, kang ada pula yang fikir aku ni dah berisi (memang pun, hari-hari isi nasi..hehe).

Hari ini genaplah sebelas tahun aku naik pelamin bersama cik hubby, tapi nikahnya pada 21 Mei cuma naik pelamin je pada tarikh 28 Mei. Hari ini juga adik aku akan melangsungkan perkahwinan bersama pasangannya, Azri b. Adnan dari Kluang, Johor.

Hari ini aku sangat jeles kerana cik hubby dapat makan nasi minyak pengantin sebab beliau masih di Malaysia, dan hari ini aku nak buat mogok lapar maka maggi menjadi menu aku tengahari ini (alkisahnya sebab aku malas nak masak..hehe).

Buat adikku yang bernama Hasniza bt. Muhammadon, Along doakan moga kalian berbahagia sehingga ke hujung nyawa, moga rumahtangga yang dibina diberkati dan dirahmati oleh Allah, dan dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah..ameeeeeennnnn.

Tak lupa juga pesanan buat cik Hanafiah, kalau makan nasi minyak tu ingatlah kami di sini ye... makan tu berpada-pada ler sebab takut diameter seluar bertambah... diameter hidung bertambah ok lagi.....hahahaha (gurau je ek kanda)..:)

Adikku, Hasniza@Jaja bersama bonda tercinta kami, Rohani bt. Hj Ibrahim di hari konvokesyennya

Semoga jodoh berpanjangan selagi nasi berdenyut, ameeeennnn..:)

Tiba-tiba hari ni datang idea nak buat soalan cepu emas, soalannya berbunyi begini (chewaaaah.. macam kuiz Bahasa Melayu pulak)..

1. Cuba teka adik aku yang ke berapa yang berkahwin pada hari ini
2. Siapa tahu aku ada berapa adik beradik (hentam je kalau tak tahu)....



Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

22 comments:

Ena said...

wahhh..

selamat pengantin baru wat adik kak nida..

ena yg duk KL ni pun dah lama tak makan nasi minyak walhal huby tiap minggu makannya.. uhuhu..

alahai.. tak pandai teka la kak.. tp cuba jelah..

happy anniversary juga buat akak. :D

adik yg ke-4 dari 4 sdik beradik.. uwaaaaaaaaaaa larikkkkkkkkkkkkkk... :D

Hamizah said...

happy anniversary,nida..
selamat pengantin br jg buat adik..
mudanya mak nida..

jwpan teka teki:adik bungsu drp 5beradik..
betul x?nak hadiah ni..

Wan Nurdiana said...

Happy 11th Anniversary Nid!! Semoga bahagia selamanya!!!

Oyis said...

k nida, harus lah memberhentikan mogok nasi itu serta merta, kerna typo 'selagi nasi masih berdenyut' tu cukup menggambarkan bahawa k nida tataplah terbayang2kan nasik! kesiannnn saya baca... hehe (jgn mare aaaa)

apapon, tahniah kerana menerima adik ipar baru, and happy anniversary ke-11 k nida.

jawapan teka teki: anak ke7 drpd 7 beradik kot?

PS: u look alot like ur mom. so sweeet! :)

Hanafiah said...

Salam Dinda... kanda makan nasi minyak tak banyak...cuma bila sedara dtg diaorg tanya...jom makan, maka terpaksalah kanda temankan diaorg makan..kui3..

Selamat ulangtahun untuk kita ye..moga terus berbahagia.

p/s berpeluh2 pengantin tahan telinga kena usik malam tadi..hehehe

cemomoi said...

moga bahagia membawa ke syurga

buat la soklan objektif

ummu said...

salam Nida
wah, selamat hari ulangtahun ya Nida.
moga rumahtangga bahagia selamanya.amin.

tahniah diucapkan utk adik Nida, dapat orang Kluang erk?x SSAJ ke dulu husband adik Nida?

nak jawab teka teki teka tekuk Nida, kalau salah saya harap tak kena denda,:).

1)adik yang ke....3 dari bawah Nida, jadi yang ke 4.

2) Adik beradik Nida? erm berapa erk?

erm...8 kot,macam akak.:).

dan akak ada tag nida pada entry akak di wordpress, akak dah copy paste header blog Nida kat entry akak sebab akak rasa blog Nida cantik,:),jangan marah erk.

klik di sini,Penulis Senja cari Blog Simple dan kemas

Adinda Amy Sensei said...

semoga keduanya bahagia kak nida..

Ardini Humaira said...

epi enibesari kak :D

Mario said...

tahniah utk seme yer...

Zue AnnaLeeya said...

wahhhh... mmg saspen tajuk... hehehe...

hepy anniversary nida...
smoga berbhgia selalu sgn insan2 tersyg...

slamat pengantin baru jgk buat adik nida...
smoga berkekalan hgga ujung nyawa...
aminn...

eT said...

selamat menambah ahli keluarga...hehe
nk jawab teka teki tp xtau la plak....huhu

ann said...

Selamat menyambut ulangtahun juger!!
Semoga diberkati Allah selalu...

Cik Kamoo said...

selamat pengantin baru kak adik awak..

Chik Na said...

Happy anniversary buat Nida semoga berkekalan ke akhir hayat.

PinKy MoMMa said...

kakak sory ye lambat wish..
eppy belated wedding anniversary ;)
smga cinta kekal hingga ke akhirnya..dipanjangkan umur..dan bertambah kasih sygnya..

amin ^_^

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

wahhh berselera arituh abg anep makan ... hehehehe

HAFIZAL said...

bagus lah.........
nanti rumah meriah

siti murni said...

tahniah & selamat pengantin baru buat pasangan mempelai..
saya boleh bayangkan kak nida 'mengkelan' nak makan nasi minyak....sabo aje lah..saya pun makan megi je tengahari ni...dah kering idea, tatau nak makan apa....

zue said...

slmt anniversary nida dan slmt pengantin baru buat adik nida.

klu org jawo anak2 nya mesti ramai..sure adik nida anak yg ke 8 dari 10 org adik bradik...hehehe.

tiefazatie said...

wah..happy anniversary sis..
n slmt pnganti baru buat adik sis..

ala..mana tahu adik yg ke berapa..haha..

cemomoi said...

memang kencang angin debaran n3 ni, part yang last tu dan sama macam gambo budak nagis tu..