Dia Buat Hal Lagi @&%$@&

Nak marah salah tak marah salah, jadi semua serba salah... adeiiiiii, Anis-Anis, macam-macam hal ye nak... Atau ibukah yang bersalah????

Kalau dulu kes dia gunting rambut senyap-senyap, yang kelakar siap disorokkannya bahan bukti.. kalau nak tahu apa kisah yang berlaku dulu, meh klik sini.

Kali ini dah advance, dah tak main nak gunting rambut sendiri lagi... kini dia duk gunting kening pulak.... adeeeiiii.  Pastu bila aku tanya "Siapa buat kening Anis tu", dengan selamba dia jawab tanpa ada perasaan takut atau bersalah "Anis buat, Anis pakai pisau dengan gunting"... dari nak marah jadi terkedu pulak aku, dari panas hati terus jadi sejuk hati sebab dia mengaku...  

Tengoklah kening kanan si Anis, nasib baik tak digondolkan semua...:/

Ok... habis dah kisah si Anis, ni masih lagi berkisarkan tema panas... bukan panas hati tapi belon panas. Sabtu malam Ahad lepas aku dan anak-anak (suami tak ikut... kije daaaa), tumpang Kak Jun dan Abang Syukor pi meronggeng ke Hamilton untuk menyaksikan pertunjukan belon panas dan bunga api. Punyalah ramai manusia yang menyaksikan.. penuh satu padang yang luas. Memang happeninglah, anak-anak ler paling seronok.... Kira ni first time dalam hidup aku tengok hot balloon live depan mata.

 Pertunjukannya di buat di dalam universiti ini.

 Siap berpiknik lagi.... orang belakang kami tu siap dinner lagi anak beranak..haha

Sebuah pelayaran...










Apa-apapun terima kasih yang tidak terhingga buat Kak Jun dan suami kerana sudi tumpangkan kami. Tiada yang lebih menggembirakan hati kedua ibubapa selain melihat anak-anaknya gembira. Insya Allah ibu dan abah cuba buat yang terbaik untuk anak-anak ibu dan abah.. (sayu ler pulokkkkk..hehe)


Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

19 comments:

fa10 said...

alahai Anis wei....
Nida,
jelesnya tgk gmbr hot ballon n bunga api yg comel tu!

kakcik said...

Meriahnya pesta belon panas tu.. :)

Tengok Anis, teringat kakcik dulu pun pernah buat macam tu.. Konon nak main-main, sekali habis tercukur bulu kening...huhuhu....

Nida said...

fa10:

hehe.. bunga api tu comel sebab anak Nida yg snap.. sebab tukang snap comel, tu yg gambar comel.. klu maknya yg snap mungkin jadi tak comel kot...

kakcik:
laaaa..... ye ke... mesti comel kak cik masa tu.. Nida tak pernah pula buat kerja ni (ke tak ingat...hehe)

Nadiah Sidek said...

la..habis tobek kening tu. tobek kening tu takpe lagi, yg lebih risau tu duk main pisau dgn gunting. bahaya tu anis! jgn buat lagi tau..

cantik gmbr2 hot balloon tu!

ardinihumaira said...

cantik sangat gambar akak ambik tau ;)

Nida said...

Nadiah:
nak buat macam mana.. kat kindy barang2 tu ler yg dimainnya setiap hari... kalau Kak Nida sorok nanti dia kata " kat school Anis boleh je main"..hmmmm

Dini:
alamak.. ni yg buat Kak Nida tak berpijak di bumi nyata..hehe. Thanks..

ch@ said...

masa kecik dulu, kita pass gunting rambut depan je, itupun sebab dah cucuk mata sangat. takpe anis pun nak cantik juga. heheee.

hot ballooon yg di putrajaya hari tu pun tak pergi, mrABi takde. sob-sob-sob.

♥MAMASYAZA♥ said...

gunting bulu kening le pulak...hehehehe, kengkdg happy ngan karenah anak2, kengkadang tu boleh sakit dada dibuatnya. takpelah, tak yah marah, dia dah ngaku pun...biasala nak mencuba

wooww bestnya tgk belon panas tu, cantik sekali

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

canteknye pic kak....
anis2...
jgn nakal2 yew...

Ummi Humaira said...

Assalamualaikum Nida...

tu menandakan Anis dah mula nk jadi anak gadis yg dah pandai bersolek.. he he he

cemomoi said...

heee kabo kat dia, haram cukur kening

cantiknya gambo

Zura said...

awatlah kak jd cm tue kening nye..sayang sungguh...

happening tgk belon panas...

Lady Lavender said...

aduss.gerun pulak bil bygkan camanalah anis duk kerjakan kening dia tu..

p/s; bestnya dpt gk pics ballons yg cantik2 :-)

Mutiara Bernilai said...

eheh..

chumel sungguh..

xpe la..kanak2..

once bile dia dah besar nati, mest jd memori yg xleh dlupakan..

^__^

BezBuddy said...

bestnye akak..aritu ade wat gak belon panas kat utarajaya..tp sy xg pn..xde org nk bw..huhu

Mario said...

wah...bestnya...
errr...pasni kena sorok le ek gunting ngan pisau tu...bahaya...

siti murni said...

seriously, saya teringin sangat nak tengok hot balloon dari dekat...macam takjub je rasanya kan..

Ummi Hanie said...

salam,

ank2 sy pun suke main gunting2 rambut senyap...yg xtahan tu yg perempuan tu lah , sampai trnmpk2 kulit kepala..abis xcantik dah rambut...huhuu..

dasyat gak anis yer,mane dpt idea ptg kening tu ? ;)

Nisa' Azman said...

Wow..bestnye dpt tgk hot air balloon~.. Kalo Hannah tgk, msti sgt suke, coz die mmg minat ngan balloon pun..
Wah, xtau lak akak dok oversea rupenye.. study ke?