Dihenyak, Diasak dan Dibalun..

Mak uih ganasnya bunyi tajuk pada kali ini. Macam main gusti pula. Dulu masa zaman sekolah menengah, jangan tak tahu aku ni minat giler tengok gusti. Sampai sanggup berjaga pukul 2, 3 pagi semata-mata menunggu tayangan gusti tiba... Masa tu aku paling suka tengok Hit Man, British Bulldog, Undertaker.. dan ramai lagilah. Walaupun kutahu itu semua berlakon semata, tapi nampak macam real... suka..suka..suka...hehe.

Hmmm... sebenarnya perenggan di atas tu dah terkeluar tajuk, yang sebenaunya aku nak share cerita bahawa pada Sabtu yang lepas kami kariah Albany sempat mengadakan acara sukaneka.. memang best dan happening bangat, dan yang paling syoknya kami main mengalahkan budak-budak.. macam-macam gaya yang ada... jom layannnnnn......

Ni acara makan epal... acara yang menyeksakan tapi menyelerakan..hehe

Acara menyepit biji jagung... fuhhhhh... sukar, susah, sulit... semualah ada..

Petangnya pula, aku sekali lagi turun padang, tapi bukan masuk pertandingan tapi sebagai pengurus pasukan..hahaha.. tipu jer. Nak tahu aku dan anak-anak kemana? (Cik hubby tak ikut).. jom tengok....

Posing tetap posing... :)

Inilah pasukan aku... hehe

Punyalah ramai orang dalam stadium.... hampir penuh tempat duduk

Ada pula drama swasta di sini.. adegan gaduh-gaduh, tengoklah siap ada polis datang menyelamatkan keadaan... (yang tak pakai baju tu dibawa polis pergi)

Aik... tak faham.. tak faham, sukan ganas dan buas, tapi awatlah pengadilnya pakai baju pink... auwwwwww, tak kosa mak nyah..

Buat kali pertama dalam sejarah hidup aku menyaksikan perlawanan rugby di depan mata. Walaupun aku tak faham undang-undang ini permainan, tapi aku layan ler jugak, maklumlah dah duduk negara New Zealand@Kiwi maka wajiblah menyaksikan permainan ni. Memang syoklah juga, tapi yang peliknya pemain-pemain ni tak sakit ke ek? Aku yang tengok pula rasa sakit.. mana taknya dilanggar, dihenyak, dihempuk oleh pihak lawan, kalau akulah mahu patah riuk tulang belulang ni, maklumlah badan aku nikan macam badan model.... (uwekkkkkk, aku lak yang muntah hijau tatkala menaip tulisan masuk bakul angkat sendiri..hahaha.)

Tu dia.... siap jerit-jerit lagi

Masa kecederaan...

Amaran keras dari penaja "Jangan lakukan aksi ganas ini di rumah ye... kang tak pasal-pasal ada pinggan mangkuk yang pecah".. :)

Pasukan fanatik Warriors..

Inilah keputusan akhirnya.. aku sokong pasukan Sea Eagles ye.. sebab pasukan ni menang (suka hati aku jer...hahaha)



Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

22 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

akak suka hulk hogan..hehehee, ingat lagi dulu kalo tengok gusti, siap lompat2 lagi

kakcik said...

Kakcik suka tengok gambar2 yang Nida rakam - terang dan jelas. :)

kakcik said...
This comment has been removed by the author.
cemomoi said...

hekelehhhh minat gusti? sibbaik tak dismackdownnya anak murid

Hamizah said...

seronoknya..

Oyis said...

nape cik hubby x ikut tu kak nida? ingatkan org laki yg suka sports2 nih :)

siti murni said...

uish...mencabar nya...bukan senang nak sepit biji jagung yang halusss tu...huhuhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lawa la pic akak...
cun abes...
ngan tuan2 sekali la...
hehehe...

sonata anak kancil said...

best world cup tahun di NZ...anakanda nak booking tiket dgn kawan2nya...

sy pun tak faham tengok rugby!

zue said...

mmg pun x faham dgn sukan rugby ni..tapi suka nengok tang permainnya...sbb badannya sasa2..hehehe.

maiyah said...

assalam..
wahh meriah le.. rasa sronok tgk lak

Adinda Amy Sensei said...

bestnyeee tgkkk....heheheh...

kak nida...tahniah berjayeee jwb teka tuuu....hehe

a kl citizen said...

cantik2 gambar nida ni...
tak takut ke tengok mainan rugby tu ? macam ganas je

Mario said...

tak aci le sokong pskn menang je...ekeke

Nida said...

mamasyaza:
hulk hogan??? mesti suka tengok adegan dia koyakkan baju ni... :)

Kak Cik:
kebetulan cuaca hari tu ok.. kalau tak susah juga nak dapatkan gambar terang.. :)

cemomoi:
hampir juga..hehe, nasib baik iman masih tebal... ameeennnnn.. :)

Hamizah:
seronok sebab first time...

Oyis:
Suami akak kerja ler masa tu... dia lagi nak ikut... ciannnnn

Siti murni:
memang pun (psssttt.. Kak Nida main ngelat, main tuang jer jagung dalam pinggan..hehe...)

Ceroi@meniti senja:
alamak dik..... kan dah terbesar diameter lubang hidung akak ni..

Sonata:
teringin juga nak beli tiket lagipun stadium dengan rumah dekat sesangat.. tapi mahal yg amat harga tiket tu

zue:
betul..betul... berketul-ketul.. lengan dia jer macam peha kita...

maiyah:
sukaneka tu memang meriah kak.. sakit perut duk gelak.. rugby lak suka tengak 6 pack yg mereka ada..hahaha

Amy:
lorrr.. betul ke?? pandailah anak sulung akak teka... dia yg tolong jawabkan sebenaunya

a kl citizen:
memanglah ganas.. tapi depa senyum jer sepanjang perlawanan.. tak sakit ler tu kot

Kak Rosaliza said...

Assalam nida..wah ganazz juga nih minat gusti, dulu2 akk pun suka layan gusti,siap marah2 lagi bila tgk ada yg sakit, pas tu baru tau dia belakon je. cantik gambar

pak long said...

salam...
mak suker pengadil pakai baju kaler PINK...hehehehe

Ena said...

cam biasa juga la kak, pic akak semuanya cantik.. suka suka suka.. ;D

inahar ali said...

assalam nida..lama akak x merewang ke sini?? pekabo?? moga sihat ceria sokmo..amboi tgk rugbi ek..akak zaman student dolu2 mmg suker tgk rugbi sbb team usm sgt ngetop zaman tuh..tp la ni main gusti kt umah je laa..hahaha!!

Zaitun said...

Mengingat kan kak Zai masa anak2 disekolah tadika.Sukan sekolah anak tapi ibubapa turut serta,enjoy sangat.

Rugby...kak Zai tak suka hehehe...

azieazah said...

Bestnya dapat tengok rugby game di stadium. Real tuuu...!

Berkongsi Blog dengan Orang Sebelah: Sebuah Pendapat...

schoepentoeter said...

Nak kata sakit kalo main rugby ni tak la sangat..asalkan follow the rule sebab kalo kita buat jahat dalam padang, tunggu laa, mesti kena balik punya.. :)