Satu Lagi Ke Depan...

Dari tiga menjadi empat usia anakku yang kecil ini (kecil setakat ini, akan datang tak tahu lagi..hehe). Dah hampir seminggu pun tarikh 16 Oktober berlalu, tapi sebab dah tak tahu nak update blog cerita mengenai apa, so aku masukkanlah gambar Anis ketika 16 Oktober 2010 tempoh hari.
Selamat ulang tahun kelahiran sayang... semoga membesar sebagai anak yang cemerlang dunia dan akhirat..aminnn
Anis dan Humaira yang berkongsi tarikh lahir
Hubby dan anak-anak serta anak-anak jiran :)
Sabar ye pakcik dan makcik... jangan bimbang kek pasti cukup..hehe
Belon ni aku beli kat Malaysia tau, jauh ia terbang..
Silalah.. jangan malu-malu (thanks abg. Mie n Kak Asiah kerana sudi jadi tuan rumah)
Makanan wajib di sini... kupang!!!!!
(Pak Lan@Lanabulu... hensem tak kupang ni???hehe)
Thanks buat semua yang sudi bagi hadiah buat si kecil kami..... suka bangat si Anis dengan koleksi hadiahnya, ibu dia pulak yang geram tengok hadiah yg comel2 ini...
Olorrrrr tomelnya... nak jugak!!!!!!!!!!!!!!!

Hari ini dah masuk minggu kedua Anis pergi Oaktree Kindergarten. Minggu pertama aku temankan sekejap (2 jam), tapi hari ini (minggu kedua) hubby yang pergi hantar.. agaknya masih belum serasi dengan suasana baru, apalagi melalak ler si kecil kami pagi tadi... hmmmmm harap-harap selepas ini Anis ok.

p/s: terima kasih buat insan-insan yang banyak membantu kami semasa kami ingin pulang ke Malaysia (bagi mereka2 yang menghantar kami ke airport), semasa kami di Malaysia (bantuan kewangan, penginapan, pengangkutan, sokongan dan doa), dan semasa kami menjejakkan kaki semula ke bumi NZ (yang mengambil kami, yang menjamu kami dan sebagainya).... juga buat semua semua insan yang sudi membantu kami.... hanya doa yang mampu kami panjatkan agar kalian dilimpahkan rezeki dan dipermudahkan perjalanan kehidupan...aminnn



Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

33 comments:

Izan Ishak said...

Happy 4th Birthday Anis...!
moga membesar menjadi anak yg solehah n menjadi kebangggan ibu n ayah ye~~

Ummi Humaira said...

salam Nida...

tarikh lahir Anis hampir2 sama dgn kak chaq (8 Okt) n abg chaq (14 Okt)

sebelum terlambat , Selamat Hari Lahir Anis, membesar lah sebagai anak yg menyejukkan hati ibu dan ayah.. jadi lah anak yg solehah ...

.... kalau org utara kupang tu dipanggil siput sudu... he he he betul tak en Lan @ Lanabulu ?

kakcik said...

Happy belated birthday Anis... Semoga terus membesar dengan sihat, cerdik dan soleh. Amin. :)

deena farhana said...

happy birthday Anis :)

moga jadi anak solehah..tomeii pic last tu..hehe

cha said...

serius kak, kalau dapat contact akak hari tu, kita nak jumpa akak kat airport. sebab tu kita tanya kat FB.

sonata anak kancil said...

masih baru lagi....happy birthday ti Anis...anak manja - semoga terus cemerlang

Lana~Bulu said...

Selamat menyambut hari ulang tahun utk Anis ..moga bertambah tinggi dan ceria selalu..bersama kawang2..khas dari abang...kaahhh
haaaa..
heee..terperasang laa maksu..
Pandai maksu buat kek tu..cayalah maksu..dan seperbenda lagi..nak habaq laa okay..
mentarang tu kelabu kelala saja tak macam kupang maksu tu..cantik dan berwarna warni..
p/s- sedap ke makan kupang bakaq tu kalau nak dibandingkan dgn rebus berserta halia dan serai...

Hamizah said...

hepi besday anis..
ada juga hadiah spentot?hehehe

MAMASYAZA said...

happy birthday anis
wahhh cantiknya kek, bestnye dpt hadiah panties tu, kalo siratu tgk, mesti dia nak jugak

Nadiah Sidek said...

happy birthday anis! :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pic last tue memang tomei...
ehehe...

cemomoi said...

kelat balik le lidah cakap omputih yea...

Mario said...

bestnya dapat banyak hadiah...hehe

Nurimo said...

happy birthday Anis,

kalau tak silap ana tahun lepas dah ucap happy dah pada Anis,ini bermakna ana melayari blog Albany dah lebih setahun lahya.Betul ke nida ....

Nida said...

Izan..

aminnnnnn... kebanggaan bangsa, agama dan negara... aminnnnn

Nida said...

Kak Chaq:

Wah.. boleh celebrate sama2 ni...

siput sudu???? awat peliknya nama..hehe
p/s: Kak Chaq, sedihnya Nida takleh masuk blog akak....

Nida said...

Kak Cik..

Aminn.. terima kasih Kak Cik :)

Nida said...

Deena:

memang sangat comel..hehe. Kita pula yg geram melihat kartunnya..

Nida said...

Cha:

laaa ye ke.... takpelah takde rezeki nk jumpa Cha lagi... lepas ni kena plan betul2 nih..

Nida said...

Sonata:
mudah2an.. itulah yg diharapkan... Anis memang sangat manja.. tak larat nak layan..

Nida said...

Pak Lan:

uwekkk.. abang???? oklah tu dari darling..hehehe.

Kek beli ler Pak Lan, mana ler Maksu pandai buat canggih macam ni.. kalau maksu buat nanti takut tutup kedai kek kat NZ ni... kuangkuangkuang

p/s: uwaaaa... nak mi rebus jawa!!!!!

Nida said...

Mizah:

hehe.... Mizah kalau nak boleh juga... tapi untuk baby akan datanglah...

Nida said...

mamasyaza:

haaa... bahaya tu, kang jenuh nak cari kalau siratu tengok spentot tu.. kena terbang ke NZ ler jawabnya tuk beli... :)

Nida said...

Nadiah:

Tq auntie Nadiah..

dah habis mengemas lum???? :)

Nida said...

meniti senja:

Nak ke??? kalau nak nanti akak carikan..ekekekeke

Nida said...

cemomoi:

macam mana nak kelatnya, makbapaknya cakap melayu 24 jam kat umah

Nida said...

Mario:

memang best sebab ia adalah free.. kalau beli sendiri tak best

Nida said...

Nurimo:

Alhamdulillah..semoga ikatan ukhuwah yg dibina terus harum subur mewangi hendaknya..Insya Allah

p/s: sekejap je kan masa berlalu..

Chik Na said...

hepi besday anis.. banyaknya dapat hadiah ;-)

fa10 said...

happy birthday anis....
selamat bersekolah...
mana lg best? Malaysia ke NZ?

a kl citizen said...

murah rezeki si anis...

anak dara nida comel-comel

en_me said...

sonoknyerr dapat spender tewww.. ihihi

chugie said...

selamat hari lahir utk anis!
dah besar dh ye..tak lama lagi dh bleh sekolah!