Macam Tak Percaya Je.....

Menyeronokkan, mengujakan, memeriahkan, memenatkan dan menyakitkan. Mana taknya, tak pernah training (undang2 pun tak tahu), tiba2 pada hari ini buat kali pertamanya dan sejarah dalam hidup aku, aku bermain futsal..ulang suara..FUTSAL... macam tak percaya je kan... :)

Kali ini ada kategori bagi lelaki, wanita dan kanak-kanak. Pendek kata memang happeninglah YMCA( tempat kami bermain) tu. Berkalung-kalung tahniah buat pasukan North Shore kerana menunjukkan mutu peningkatan permainan yang begitu drastik dan mengagumkan serta menggerunkan pihak lawan (cehhh, macam pengulas sukan ler pulak), dan ucapan tahniah juga buat hubby tercinta kerana berjaya menjadi gol keeper yg cemerlang walaupun anda demam ketika itu, syabassssssss!!!!!!!...(fuhhhhh, jiwang karat tuuuuu..hehe).
Defender yang banyak membantu...
Para pengkritik di luar gelanggang..
Tu dia... berdebar2 menunggu bola di pintu gawang... cayalah goal keeper..:)
Perbincangan sulit pasukan North Shore
Bukti yang menunjukkan pemain North Shore bermain bermati-matian, sampai tercabut tapak kasut lagi...hehe (Lornie... buat kenangan tau tapak tu, jangan dibuang)
Acara biasa... sedang si suami sibuk bermain, kami juga sibuk mengenyangkan perut..hehe

Tapi memang best sebab lepas main tu rasa ringan je badan ni(maklumlah dah lama tak exercise), pastu bila balik rumah mulalah sakit sini sana....hehe. Pada awalnya kami setuju nak main netball, tapi bila melihat kaum lelaki main futsal macam best je, tu yang tiba2 ubah plan nak main futsal juga. Thanks tu Zati sebab bersusah payah organised tournament ni, memang best... (pssstttt.. lain kali kita main rugby pulak ye, buatlah perlawanan persahabatan dengan All Blacks ke.. mesti mantoppppp!!!!!!!).
Ececececeh.....amacam? Ada gaya tak (gaya kena lebih, biarpun bola ntah kemana...)
Out ler pulokkk
Masa ni jadi goal keeper... penat daaa

Bagi kategori kanak-kanak pula, hanya kanak2 lelaki yang bermain, sebabnya kanak-kanak perempuan sibuk bermain pondok-pondok di luar gelanggang..hehe.
Selepas dah penat bermain, perut pun mulalah mengeluarkan bunyi lagu rock kapak, lapar bangat dong, so kali ini kami ke Devonport untuk buat acara makan-makan.
Lihatlah pada pinggan dan lauk-lauk yang ada.. semuanya hampir licin... kebulur sangat ler gamaknya..
Wajah puteri2 kesayangan yang telah kekenyangan...



Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

45 comments:

Ain said...

tak sia-sia kasut sampai tercabut tapak kan....hahaha...

serius cakap, ain jenis kaki bangku... memang tak reti nak sepak bola....

nida nie boleh tahan jugak lasak ya... kalau kena kat ain, balik mesti demam punya.....

BezBuddy said...

seronok gler akak....org ketawa sorg2 bce entry akak ni...hehehe..best2

kakcikseroja said...

kalau kakcik bermain futsal.. cemana gaya la agaknya, ya? Mau tercabut tulang belakang kot! :)

pak long said...

salam...
paling meriah cary ialah akak-akak yang menjalankan projek mengenyangkan perut....klassssss gitu

maiyah said...

wah meriah.. mmg ada gaya le

deena farhana said...

wah....kak nida ke yg main futsal tu??

Ena said...

Wahhh.. bestnyerrr.. patut la akak sentiasa slim nelim ekk!.. heheeh..

best juge ada xtvt mcm tu.. riadah bersama2 kan!.. acara makan2 menjadi bertambah seronok la bile dah penat main & bersorak..

ch@ said...

3 putri akak tu, semakin gebu pp nya ;)

LanaBulu said...

fuuhh..
Ada angan2 nak main dgn ALL BLACKs...
cayalah..
lepas ni payah lah puan mouri nak cari makan ..lagi...hee
hebat2...
Bangun pagi mesti ada yg tak kena..hee otot badan terkejut..haa
dok tak dok pi main futsal..hebat3..

cemomoi said...

aik, jadik goal keeper pon penat gak ke, kalu store keeper memang penat gila le.. tahniah berjaya menukarkan kaki-kaki di bangku menjadi kaki yang menyepak bola

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

si suami mengecil kan perut...
isteri di luar membesarkan perut...
sis²...
hehehehe...

fikaryna said...

waa..ada gaya la..sonotnya tgk..

zue said...

ada juga aktiviti yg menyihatkan badan...tapi nengok mkn lebih segalanya he3.

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

wahh .. aku dah takleh main bola.. sejak eksiden dulu, dah takleh tendang bola daaaa

Ummu Ammar said...

Nida..

Lama la x exercise camni..asyik keje je..Nida main mcm pro la..

Hamizah said...

baguslah slalu axcercise br sihat..

shaniza said...

salam..
Baru je beberapa hari lepas bg cadangan pd anak, nk main futsal berkeluarga lawan dgn keluarga kawan akak..tp tak kesampaian lg. Mesti best main sampai tercabut tapak kasut.

Alimaz-Kembara Terasing said...

hai futsal cilik pun ada....bagus tu...

sonata anak kancil said...

wow terror lamain futsal....wa caya la...lepas tu makan...biasala tu...dah main tentu lapar....lagi sedap la makan!!!

Syuhada Kamal said...

seronoknye main futsal!! smpai ade yg tercabut tapak kasut..hehehe..sesakali dpt beriadah ramai2 meriah je..:)..pandai gak akak main futsal ek..

Nurimo said...

futsal nambak hebat sungguh tapi yangseronok mengenyangkan,tak tinggal acara ni ya he..he...sudah jadi tradisi agaknya.

emmm...anak-anak Nida mangkin besar dah, sempat juga perhatikan pic terbaru dan nampak perbezaan dengan gambar yang awal.

fa10 said...

seumur hidupku x pernah lg bermain futsal... mmg saya ni pemalas nak bersenam.. hehehe

Nida said...

Ain:
Nak kata lasak tak jugak Ain.. sekadar mengisi masa terluang kat sini...

Nida said...

Bezbuddy:
hehe... ye ker.. yes!yes!, gumbira hatiku dapat menggumbirakan pembaca..hehe

Nida said...

Kak Cik:

Kalau Kak CIk main,jawabnya kami memang kasi Kak Cik menang free je..

Nida said...

Pak Long:
Tu acara wajib Pak LOng... bila perut kenyang baru ada power nak sorak

Nida said...

Kak Maiyah:
Gaya.. mutu dan keunggulan... (tolong sambungkan ayat akak yg tak habis tu :) )

Nida said...

Deena:

Haaa.. jangan tak caya tu...hehe

Nida said...

Ena:

Acara akhir tu yg paling penting dalam banyak2 acara... makan dan terus makan..

Nida said...

Cha:

Bilalah ibunya pulak nak gebu pipinya ye

Nida said...

Pak Lan:
Pak Lan... kita tangkap je mamat yg berkulit gelap, tu kira all black jugak ler ye...

Tak terkejut sangat sebab hari2 naik turun tangga kat umah ni

Nida said...

Cemomoi:

Bukan gitu.. bila penat main tu yg tukaq jadi keeper, at least boleh tarik nafas sikit sebelum teruskan perjuangan..

Nida said...

meniti senja:

Masalahnya dik, perut suami2 tu yg besar2.. kami ni maintain lagi...auwwww

Nida said...

fikaryna:

Hah tu baru tengok.. belum main lagi.. lagggiiiiii seronot..

Nida said...

Zue:

hehe... ssssssyyyhhhh jangan cakap kuat2, malu org dengaq

Nida said...

Yu:

ingat lagi masa tu... ngeri tengok darah kat jalan.. tapi pelik ler Yu, apsal ko tak nangis masa tu ek

Nida said...

ummu ammar:
alamak kak, kembang lak hidung ni...hehe

Nida said...

Hamizah:
hehe... ni setahun sekali je punya permainan..

Nida said...

Kak Niza:

Insya Allah nanti kesampaian la tu...

Haha....main tak ingat dunia, sampai tercabut2 tapak kasut tu...

Nida said...

Alimaz:

Cuma kategori kanak2 perempuan je takde.. agaknya kalau ada mesti ada yg nangis tak dapat bola

Nida said...

Sonata:

Pas makan.. lagi sedap ler tidur.. badan letih +perut kenyang..

Nida said...

Syuhada:

main pakai hentam je Syuhada.. sepak sesuka hati..hahaha

Nida said...

Nurimo:

Kalau kat Malaysia banyak gerai makan tepi jalan.. sini terpaksalah buat piknik macam ni...

Sekejap je masa berlalu... anak2 pun dah besar panjang

Nida said...

fa10:

kena cuba tu... sekali cuba mesti nak main lagi... :)

Nana said...

kak saya penah sekali main futsal dah 1st time main tros ada game plak tu dengan tak praktis nye main belasah je hah! semput ok! tp dapat gak jaring kan satu gol heheh