Ku Terpaksa Pergi

Maafkan aku sahabat2 bloggers sekelian.. kerana aku terpaksa melangkah pergi meninggalkan anda semua. bukan niatku atau pintaku untuk berpisah, tapi ku terpaksa demi meneruskan kehidupan. Pasti akan ku rindui saat2 kita bersama, walau ada yang tak pernah bersua muka.. namun bagai adik beradik kita diibaratkan :-)

Hahahahaha... amacam, ada unsur2 ayat putus cinta tak? Janganlah gundah gulana, cuma nak habaq kerana aku tak dapat mengupdate blog selepas ini buat beberapa hari@minggu. Sebabnya hari ini@esok aku akan berpindah ke rumah sewa baru, jadi aku terpaksa mengambil masa beberapa hari untuk kemas rumah, pindahkan telefon dan internet... Rindulah aku pada komen2 teman2 lepas ni..hehe.

Buat rakan2 yang aku tak dapat singgah blognya dan beri komen, hamba dengan rasa rendah diri, memohon ampun dan maaf dari hujung tudung ke hujung sandal yang ku pakai kerana aku memang amat2 busy laa ni.. (maaf ye)...

Sebagai selingan, aku nak tunjuk harga2 yang agak2 mahal bangat di sini:

Harga sebatang serai segar
Harga sebiji betik reject (kecil je betiknya)
Harga sekilo manggis
Ni ler rupa manggisnya... kecil jer (handsome lagi manggis Malaysia kot..hehe)

p/s: Sila darabkan dengan 2.5 untuk dapatkan nilai RM (lebih kurang je ni)



Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

29 comments:

kakcikseroja said...

Salam Nida...

menanggung rindulah kakcik dengan coretan2 Nida..huhuhu...

agaknya benda2 yang Nida tunjuk tu, kalau kirim dari Malaysia, kosnya lagi murah kot!

al-lavendari said...

suspen betul ! ingatkan nak berhenti berblog tadi. saya baru nak ikuti blog Di bumi Albany.
rupanya pindah rumah. tak apa ! ... kalau buah epal, anggur, limau, kiwi dsbnya hasil bumi sana, harganya macamana pula?

Nadiah Sidek said...

hehe..pandai buat lawak lak akk ni. akk nk pindah rmh? bkn nk blk msia dh ke?

LanaBulu said...

Bersabarlah maksu..
Berdoalah semoga barang2 yg dah pack tu tak dibuka semula..hee
Barang2 yg dah disusun tepi dinding tu tak dialih semul ketempat asalnya..hee
Semoga penat akan terasa hilang bila tiba rumah baru nanti..lebih besar dan senang nak bersilan dgn anak beranak serta hubby..hee
p/s - rumah baru tu nanti ada ruang dak utk tanam pokok pelam dak..? hee

ch@ said...

terkejut kite...baru je nak berkenalan ngn kak nida :)

ok ok kita pun mau berpindah opis...

Ain said...

suspen jer tau...

takpe la, kami sanggup menunggu....

janji tak hilang terus kan...

cemomoi said...

huh.. ingatkan nak ke mana... tapi kira kaya jugak le tuh dah berapa kali bunyi asik pindah je ni.. er buah malaysia memang tak ada kat luar negara sebab kita eksport ke singapura lepas tu diorang claim tu diorang punya, tu le masalah kita

AYU IDRIS said...

Salam Nida....selamat berpindah ke tempat baru...selamat mengemas (bab pack n unpack ni yg letih ni!) tak sabar tunggu update Nida nanti....

Chik Na said...

jenuhlah Nida kemas ruang ..bab unpack balik nih yg buat kita malas kan!!! anyway...selamat berpindah rumah...

maiyah said...

mahal nyer...

shaniza said...

Salam...
Selamat berpindah...
semoga perpindahan kali ni memberikan semangat baru...

p/s akak tak larat dh nk pindah rumah. Rasanya tunggu org pindahkan akak ke lubang kubur je la lepas ni.

Nurimo said...

"ku Terpaksa pergi"

Ana sabar menanti,tapi jangan lama sangat nak masuk line internet tu.

Rumah baru pasti lebih baik dari rumah lama.Kata orang tempat jatuh lagikan dikenang apatah lagi rumah lama melahirkan 1001 idea dalam berblog.

Terima kasih Nida menceriakan dunia bloger.Nampaknya sempak juga jual mangis ya he..he..

familyria92 said...

tak pe...update rumah dulu lepas tu update blog..

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

owh jadi ko pindah ... jangan jadi cam cerita dulu sudah ....last2 minute, tuan rumah tak jadi hhehehe

Ummu Ammar said...

Suspen betul tajuk post ni..macam ayat merajuk gitu...

Apa-apa pun selamat berpindah ke tempat baru..kami sabar menunggu entry terkini...

Nida said...

Kak Cik:

Hehehe.. alamak Kak Cik, tersentuhnya hati saya ni.. ada gak yg rindu pada hamba ni..hehe

Takut bila sampai kat tangan dah lunyai dah pun benda2 tu semua..

Nida said...

Al-lavendari:

Sesekali mensuspenkan orang..
Buah2 yg dinyatakan murah mengikut musim.. sekarang ni kiwi tangah mahal tapi strawberry dan adik beradik berry yg lain tengah murah. Tapi bila time winter nanti segalanya mahal...

Nida said...

Nadiah..

Hahaha... lawak ek..hehe, ada tokoh masuk raja lawak tak? :)

Doa2 lah semoga pmbentangan proposal cik abang berjalan lancar.. ada rezeki+ cukup duit bolehlah kami pulang (3 bulan je pun).. tapi tak tahu bila nak baliknya

Nida said...

Lanabulu...

OOO.... perli ek... kali ni Insya Allah takde aral macam dulu..

Alamak Pak Lan, rumah ni tanah cuma setengah kangkang kera je ler... toksahkan nak tanam pelam, nak tanam betik pun tak lepas..hehe...

(takpe... boleh minta tuan LB poskan buah pelam ke sini..)

Nida said...

Cha..

Marilah kita pindah bersama2.. kemas bersama2.. dan lepak bersama2 ye Cha.. :)

Nida said...

Ain..

Thanks ye Ain... sungguh ku terharu mendapat sahabat maya sepertimu.. kaulah antara kekuatanku untuk menulis..hehe (berbunga ler pulak bahasa ni)

Nida said...

Cemomoi..

Kaya???? Aminnnnnn.. mudah2an makbulkan kata2 tu..

Hmmm... dah macam kes air pulak.. lembu punya susu tapi sapi yg dapat nama...

Nida said...

Ayu:

Bulan setakat letih Ayu.. sampai terpaksa minta cik abang urutkan.. naik bengkok pinggang asyik mengemas jer..

Nida said...

Chik Na..

Selamat berangkat juga buat Chik Na.. dan selamat ber'honey moon' ye..hehe

Nida said...

Kak Maiyah..

Nak buat macam mana kak.. kenalah sabar, nak beli tak mampu.. telan air liur je ler

Nida said...

Kak Niza..

Ni pun dah tak larat kak.. tapi sebab rumah lama tu memng tersangat kecil.. kesian kat anak2..

Nida said...

familyria:

Haa.. betul tu.. nasib baik barang tak banyak sangat.. takde penat sangat nak mengemas..

Nida said...

Yu:

Mudah2an yang ni takde masalah.. ingatkan pasni malas nak pindah lagi...

Nida said...

Ummu Ammar..

Hehe... mana ada merajuk.. kalau merajuk pun senyap2 jer..:)