Apa Ye???


Sedang bloggers yang lain duk sibuk buat pertandingan thru alam maya ni, macam teringin juga nak buat. Tapi tak tahu tajuk atau tema yang sesuai, sesiapa ada idea tak?

Hadiah??? Of courselah dari New Zealand (tapi yang simple je le ye)..hehe...




Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

31 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam nida...nak buat contest apa yer...tema musim sejuk kot...ekekeke...

Nana said...

em..jap nk fikir heheh.tp jgn la wat contest bertemakan snow ehhe

LanaBulu said...

As salam..
Mak su ..
Confused...?!

Hamizah said...

buat laapa2 contest tp hadiahnya mesti penerbangan ke nz..baru gempak

Ena said...

akak nak wat contest yeh!..
exceli ena pun x baper pandai la bab2 contest nie.. hu3x.. maaf la x dpt nak bantu.. pun tgh kering idea nie.. tp nak gak komen.. he3x..

ummumishkah said...

ni contest special ni.. memang susah beno nak fikirkan konsep contest ni... mencabar minda! :)

HASNAH said...

nida, saya pun berperasaan sama gak...rasa cam nak wat contest...ye la unk mempereratkan silaturrahim kata org, tapi tak tau plak nak wat contest apa...marilah kita sama2 pikir..ok...

AYU IDRIS said...

Salam Nida...silalah buat contest (ayu penyokong kuat lagi!) hihihih....tak sabau nak tunggu apakah itu contest Nida...setakatni tak de idea nak share...tgu ek kot2 idea menjelma kang!

al-lavendari said...

kalau pertandingan berbalas pantun saya nak turut serta !

cemomoi said...

nengok gamba tu pon dah ble buat contest, teka berapa berapa berat: idea diperah vs air liur meleleh

shaniza said...

Salam..
Contest?...wow! nak ikut serta juga. Hadiah percutian di NZ ke?

CuTeMiUt78 said...

eemmm citer pasal contest ni.. rasanya cam dah ramai buat pelbagai contest.. apa kata buat contest yg bertemakan kreativiti ke.. unik ke.. kiranya lain skit dari contest2 yg sedia ada..

azieazah said...

Tak kira...! Tak kira..! Kak Azie nak menang..! nak menang..!

hadiahnya? Fridge Magnet from Albany...:D:D

ehhh contest nyer aperrrrrr...?

Nurimo said...

Blog Paling cepat bertukar N3 baru.

Buat apa-apa pun asal menarik.Setakat hari ini penulisan Nida membuat ana tersenyum selalu bagitu juga membaca komen2 dari teman blogger lain.

Hinggakan terbawa dalam mimpi...he..he...

tq

maiyah said...

hehe.. no idea.. wat je pape

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

ko buatlah tajuk kehidupan New zealand.. amacam ok tak huhuhuh

a kl citizen said...

assalammualaikum nida

buat contest, sambung pantun paling best ke...
pantun dua keratlah yang paling lawak...

tapi... tak kisahlah nida, buatlah contest apa pun...
cuma jangan susah sangatlah

siti murni ishak said...

Nida...sy cadangkan general knowledge pasal NZ...since hadiah pun dari NZ...tuan rumah pun kat sana kan...hehe..suggestion jer..tgk ape kata kwn2 len

IRIS said...

Salam kak..

Yang pasti saya nak ikuti contest nya nanti...hehehehe

Nida said...

Alimaz:

Ok juga musim sejuk tu...

Nana:

hehe...janagn bimbang, tak masuk listnya snow tu

Nida said...

LanaBulu:

Ok juga tema confused tu ek.. kasi confused semua orang..

Hamizah:

Masalah Air Asia tambang murah tak sampai ke NZ... kalau tak boleh jugak buat..hehe

Nida said...

Ena:

Bagi komen ni pun boleh merangsang idea akak untuk berfikir ni..hehe

UM:

Memang betul2 mencabar minda.. seolah2 menjawab soalan Add Math tingkatan 5..hehe

Nida said...

Hasnah:

Nanti klu akak dapat idea bagitahu ek.. kita share.. hehe

Ayu:

Klu ada idea habaq noooo

hazeleyed lady said...

Salam Nida
buat lah yang agak2 kak hazel bleh menang..hiks

Ahmad Zulfadhli said...

buatlah tema die "percutian bersama kak nida di nz".. msti ramai yang join contest.. maklumlah ramai yang teringin nak gi nz 2 termasuklah saya.. haha :D

Nida said...

al-lavendari:

menarik juga idea tu.. tambahan pula saya pun minat berpantun.

Cemomoi:

hehe.. jenuh tu nak sukat air liur baby ni

Nida said...

Niza:

Boleh.. silakan..silakan... dialu2kan sangat.

cutemiut:

Ok juga idea tu... :-)

Nida said...

Nurimo:

Mimpi??? hehe, meh ler share mimpi tentang apa.. Jangan sampai ngigau dah le ye.. :-)

Kak Maiyah:

Hmmm... setakat ni takde idea lagilah kak..

Nida said...

Yu:

Abng Anep pun cadang begitu... tapi kena kecilkan skop

a kl citizen:

dalam perancangan juga tu nak buat pantun...shhhhh jgn habaq kat org..hehe

Nida said...

Siti Murni:

Hubby pun bg idea tu... ni tengah fikir nak kecilkan skop sikit

Iris:

Turut serta tau nanti..hehe

Nida said...

Kak Hazel:

hEHEHE... nampaknya saya kena buat pertandingan karangan bahasa Inggeris le..hehe, takpun pertandingan merentas taman.. :)

Zulfadhli:

hehe.. takpe tak dapat ke sini tapi dapat bendera NZ sebagai hadiah pun kira orait ler tu :)