Dua Dalam Satu

Cerita Satu:

Selsema menyerangku, rimasnya bila hidung ni start berair. Mudah2an semakin pulih, tak tahan rasanya, sebab tekak pun dah mula perit... huk..huk..huk... (terbatuk pulak).....

Dah tiga hari birthday Akak Azi berlalu. Kesian anak ibu, tak sempat ibu nak update cerita birthday Akak Azi kat blog ni. Jangan marah ibu tau, nanti kena jual..hehe (gurau je ek). Birthday Akak Azi kali ni dibuat agak meriah juga, sebab ramai juga yang dijemput. Tapi disebabkan luas rumah aku ni cuma 4 kangkang kera jer, so aku terpaksalah pinjam rumah Cik Nan sebagai port nak celebrate (thanks ye Cik Nan dan keluarga).

Nak beli kek mahal sangat, jadi ni aku buat ler sendiri Blackcurrant Cheesecake special untuk Akak Azi (first try ni tau). Memang ler tak boleh lawan kek Secret Recipes, tapi kepuasan buat kek hasil tangan sendiri tu lain, lebih2 lagi di hari ulang tahun kelahiran anak sendiri, rasa terharu bila Akak Azi cakap "Thanks Ibu for the birthday cake"... sob..sob.. sob.. (sedih ler pulak..hehe). Buat rakan2 yang sudi hadir dan bagi presents buat Akak Azi.. thanks ye.. semoga dimurahkan rezeki kalian... aminnn.


Cerita Dua:

Hari ni New Zealand start cuti Krismas sampai Hari Isnin minggu depan. Jadi kami pun pakat ramai-ramai nak buat gathering ler.. (maklumlah bosan duk rumah, dah ler semua kedai2 @ supermarket @ shopping complex semua tutup). Tempatnya di Kell Park ( dekat dengan rumah ni je). Konsep macam biasa ler, potluck.. ada ayam, ada mi, ada buah, ada kerepek, ada kek.. macam2 ada, sampai tak terlarat aku nak makan. Air pun macam2 colour ada, sampai tertumpah2 dibuatnya..hehe.




Salam Bersambut, Ukhuwah Bertaut

26 comments:

ummi humaira said...

salam... selamat menyambut ulangtahun kelahiran kak Azi...semoga jadi anak yg baik , dgr cakap ibu dan ayah,yg penting jd anak solehah , selamat ibu dan ayah diakhirat nanti...

LanaBulu said...

selamat hari ulangtahun kelahiran..
Semoga dapat ramai adik..hhmm..
p/s- main kan papan gelongsor tu mmg syok kan..siap satu family lagi boleh dok pi gelongsor dalam satu2 masa..
Lastly mak ngan ayah yg dok gelongsor dan anak2 lihat kat tepi ..hee amacam?

Nurimo said...

Mengambil kesepatan disini sekali lagi mengucapkan "SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN ADIK AZI"sebelum ni dah ucap awal2 lagi dalam shoutbox.

Sungguh meriah sambutan dalam bersedehana,Kek buatan sendiri pasti menjilat jari.Kata orang air tangan kita sendiri untuk sambutan anak sendiri pasti membawa 1001 makna dan kegembiraan.

Nida,bila hari cuti saja,ada makan2 somo di,senang mengumpul sahabat handai,dekat belaka ke rumah?.

Ana jauh sekadar menjengok melalui siber,tengok gambar kek je,haruman tiada..maklum di alam maya he...he..

Mybabah said...

Salam. Satu perkara yang unik dalam kehidupan kita, jika jauh di perantauan, hubungan amat rapat. Apabila berada di tempat sendiri, jiran sebelah rumah pun tak bertegur sapa. Salam untuk anak dan ucapkan Selamat Hari Ulang Tahun. Tanya Kak Azi, dia nak hadiah apa, biar Ummi (Mama) beli... he..he..Kat sini anak-anak kecil minta "handphone".

Nida said...

w.salam kak Ummi:

aminnnn.. semoga dimakbulkan segala doa..

Nida said...

ramai adik??? huk..huk..huk... teruk pulak batuknya, macam tersedak pun ada..

p/s: sesekali balas dendam main papan gelongsor tu apa salahnya.. dulu kecik2 tak puas main.. kasi ler can mak n ayah main dulu ye anak2..

Nida said...

Nurimo:

Thanks atas ucapan kali kedua tuan hamba...

Kami kat sini cuma ada 8 keluarga keluarga Malaysia (student) sahaja. Itulah rakan2 susah senang bersama. Rumah pun dekat2.. tu yg senang nak buat gathering.

Di Malaysia senang nak cari kek.. mana2 tempata da.. sini pun ada, nak cari halal yg susah. Tu yg kena buat sendiri

Nida said...

Mybabah..

tepat sekali.. bila berjauhan begini, hubungan macam adik-beradik (malah lebih rapat dari itu).. tapi kenapa ye klu di Malaysia tak pula begitu???

hahahaha... oooo, tanya mama, bukan tanya pada uncle Mybabah.. bijak2... kat sini anak2 nak suruh beli trampoline... ala... yg boleh lompat2 tu

Syuhada Kamal said...

hepi belated besday to kakak azi!..hope jd anak yg cemerlang di dunia n akhirat..:)

Nida said...

Syuhada:
aminnnnnn....

maiyah said...

slmt ulang tahun.. moga jadi anak yg baik tau.. jgn bagi ibu slalu marah2 nanti tinga ibu makin panjang heheh :D

NURUL IZZA said...

selamat ulang tahun azi.. hehe dh besou dh die.. maksu, selsema makan vit c insyaAllah cepatla sembuh oh ditambah dengan tidur.

hebatnya maksu, buat bcc tu.. Blackcurrant Cheesecake tu..nk respepi..share kt blog ye..nk resepi.huhu (tp bila nk buat entah) ekeke

a kl citizen said...

assalammualaikum

meriahnya birtday azi ya...
mesti sedap kek tu...

AYU IDRIS said...

Salam sis...

Happy Belated Birthday utk Adik AZi..semoga sentiasa berjaya dlm hidup dan dpt menyenangkan hati ke dua ibu bapamu...Amin...

Ummu Ammar said...

Sanah Helwah buat Kakak Azie..moga jd anak soleh kebanggaan ibu dan ayah..

Bestnya kalo dapat main gelongsor tu..

Nida said...

Maiyah..

hahaha... bukan setakat tinga.. nanti gigi pun makin tajam..

Nida said...

Izza:

hari ni makin teruk pulak selsemanya... kena makan buah banyak2 ni..

Mak Su cari dalam internet je Izza resipinya...

Nida said...

a kl citizen:

hehe.. bolehlah untuk dimakan, tapi rasanya kalau akak buat kek lagi sedap kot...

Nida said...

Ayu:

aminnn... semoga dimakbulkan segala doamu... :-)

Nida said...

Ummu Ammar:
aminnn....

hahaha... takut juga sebab dah lama tak main... tp memang seronok.. sesekali macam budak2

ArissaPutri... Moment in My Life said...

selamat hari lahir tuk Kak Azi..semoga dopanjangkan umur dan memperolehi kejayaan dunia & akhirat.

Nida said...

Chik Na:

Aminnn... terima kasih atas doanya.. :-)

shaniza said...

Salam..
Selamat ulang tahun kelahiran kak Azi..semoga diberkati Allah di dunia dan akhirat.
p/s Semoga cepat mendapat adik baru...

Nida said...

Kak Niza...

Hehehe... Insya Allah coming soon... tungguuuuuuuuuu

Mama-Danish & Sarah said...

happy birthday utk akak azie....

moga jadi anak solehah kebanggaan keluarga....

ramai jugak tetamu niza yerk...

mesti meriah majlis hari tue...

Nida said...

Ain:

Thanks Ain... kami ni memang rajin buat gathering... dah macam adik beradik.. tu yg sentiasa penuh rumah kalau buat majlis.. :-)