Panazzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!

Panas???????????????????????? Apa yang panas..... Ada isu panas ke.. atau cerek panas.. atau cuaca panas.. atau gossip panas.. atau seterika panas.. atau periuk panas.. atau panas hati.. atau panas dalam.. hehe...

Kalau nak tahu apa yang panas.. jom layan gambar kat bawah ni....

Orang yang ke"panas"an membakar sate
Sate2 yang tidak sabar untuk di "panas"kan
Sate kambing yang menjadi tajuk perbincangan yg agak"panas" pada petang itu.
Sate ayam yang masih"panas"
Inilah rupa set lengkap sate yang diberi nama "Sate Perantau di Musim 'Panas' "
Amacam boleh bukak bisnes tak? Agak2 berapa harga sebatang sate tu yang patut kitaorang jual. Kalau jual laku tak ek.. takut tak sempat nak jual, habis masuk dalam perut tukang bakar sate dulu.

Ini spesel delivery from Malaysia... thanks ye tuan punya punya kerepek and maruku ni
Wajah kanak2 riang..
Sedang mak and ayah sibuk makan..anak2 sibuk main kat luar
Tukang bakar, tukang berposing dan tukang makan...

p/s: sekali lagi terima kasih buat Nihra and Azlina kerana sudi belanja kami makan sate yang sangat2 best ni, juga buat Adnan dan Kak Asna kerana sudi tumpangkan rumah untuk majlis gotong royong...:-)

19 comments:

aisyahumaira said...

owh..singgah2 cni nak jamu mata dgn satay dulu..nyum3..

sate ayam xde ke?

a kl citizen said...

assalammualaikum

wah sedapnya....
bila dah di rantauan, pandai je membawa diri ya

maiyah said...

mak aai.. mengoda nafsu kepanasan nih

mintak kit bleh :D

Ummu Ammar said...

Salam Nida..

Memang panas..tp perut kenyang dgn kesedapan sate dan yg penting hati senang sbb dpt mgeratkan silaturrahim..

tinta kasturi said...

salam,

tajuk buat suspen je..
ingatkan panas hati
rupanya kasi perut panas

rasa macam nak makan sate pula
:)

Cik Amy Sensei said...

salam kak..

waahh...nampak sedap satey tu ekkk..nak-nak makan time ngah panas..hehe..

tetibe rasa nak makan satay pulak...dh lama beno tak makan satay nih...

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

bestnye .. tapi yang yu paling tak tahan sate kambing tuh ......nyum nyum

ummi humaira said...

salam dik...
nanti dah lain pula matlamat berhijrah kesana , bila berjualan sate dah jadi bisnes besar2an nanti dah x mau balik M'sia lg.

bagus gak tu idea nk jd tokey sate , leh ler sponser akak berziarah kesana.he he he ,selamat menjamu selera

Nida said...

aisyahumaira:
sate ayam paling banyak... meh ler singgah, pilih je nak sate mana..macam2 ada...

a kl citizen:
bila dah jauh ni.. dari tak tau masak, terus automatik jadi terror.. tapi bila balik Malaysia nnt, jadi malas balik..hehe

maiyah:
Boleh.. nak banyak pun boleh :)

UmmuammaR:
Betul3x... sambil menjamu selera, dapat juga mengeratkan ukhuwah.

Tinta kasturi:
Tajuk kena suspen, baru ada unsur thrill..hehe. Kat Malaysia senang cari sate.. mana2 tempat biasanya ada.

Amy Sensei:
Kalau dah sejuk memang kurang kick sikit... tapi kalau dah lapar baham aje..hehe

Yu:
Sedap juga sate kambing sini.. tak berbau sangat.... try ler... tp Along yakin, mak sure tak leh makan sate kambing..hehe

Kak Ummi:
Kalau saya bisnes kak, toksah nak sponsor akak punya tambang, tambang saya pun tak lepas kot.. mana taknya niat di hati konon2 nak jual.. pastu habis kena ngap semua sebelum sempat dijual... boleh rugi gitu..hehe

Nurimo said...

wah...dalam kesejukkan ada panas juga,maklumlah bakar satay....mungkin juga kerana makan daging kambing banyak.

Aroma satay sampai ke Malaysia,emmm...sedapnya.

Bila satay masuk blog nasib baik
tak letak nombot telefon bawah foto tu.Kalau tidak seluruh dunia order satay Albany he...he...

Wasatiah Gurlzz said...

owh, satay!...chedapnyer...huhu...teringin nk mkn satay, malangnya sya tgh berpantang sbb br lepas kne operate...sob3...

cemomoi said...

ni yg heran. kat sini org tak galak makan kambing bukan aje paneh mau sepuh dok spital t, silap haribulan bole sambung kenduri arwah terus... pnah satu ketika opis kitorg meng'haram'kan sajian kambing bila sorang rakan dipanggil ilahi lepas merasa nikmat yg ni...

Nida said...

Nurimo:
Saya makan sate lamb tu secucuk jer.. sebab tekak ni nak juga sate ayam.. payah nak terima lamb NZ ni.. hehe

Kalau letak no phone, mau tak cukup tangan nak angkat call n nak bakarnya.."Hello nak sate 10000 cucuk..hehe"

Wasatiah Gurlzz:
Ala.. ciannya.. takpe lepas pantang ni adik pulun ler sampai muak ek..
Semoga Hidayah cepat sembuh :)

Cemomoi:
Simpati saya mendengar cerita sahabat yg dijemput Ilahi itu. Ini sate lamb.. mungkin kalori dia berbeza dengan sate kambing biasa kot...

LanaBulu said...

Ooohh..satay..
kau memang menggoda..

Sasha said...

adusss!! Lapaunya!!... Mau nak pekan sate gak malam ni!

Wasatiah Gurlzz said...

thanks akak..haha..tp sya teringin nk mkn satay Albany..hehe (",)

Nida said...

LanaBulu:
Ye... kau memang menggoda.. tapi mengapa hargamu mahal...aduhhhhh!!!

Sasha:
Pergi jangan tak pergi.. tapi duit jgn tertinggal lak..:)

Wasatiah Gurlzz:
Meh ler sini.. nanti akak buatkan..hehe

Hamizah said...

salam nida,bestnya sate..dah lama xmakan..kami kat cni biasa berbbq.xpenah lagi bakar sate.nanti boleh cuba la..

Yanmie said...

wah..jamu mata di ptg hari..dapnyer kak..yan blm berkesempatan lg gi mkn satey nie..wiken aritu bizi sgt2..huhuu