Hari Pertama...

Mizah (Fairy Tales) berdiri paling kiri, masa ni semua kena pakai baju tale story, nasib baik baju2 ni kat sini senang dapat n murah....yang jadi Witch tulah cikgu dia..

Setelah 2 minggu cuti sekolah semalam bermulalah term 3.. Buat kali pertama anak2 ku bangun seawal pagi..tak sabau2 nak pergi sekolah..."ye!Ye...hari ni boleh main monkey bar dengan kawan" kata Mizah sebaik sahaja buka mata. Tangannya sampai hancur, sebab asyik duk bergayut je kat monkey bar tu...(aku pun tak kuat nak bergayut kat situ..hehe)

Seperti biasa hari pertama lepas naik cuti mereka kena bercerita activities during the holiday.. anakku ni bila balik jer dari sekolah pun bercerita ler denganku apa yg dia cerita kat cikgu 'tadi kakak cakap during the holiday I went to Mt. Ruapehu, Tofu Shop, Pak n Save n Warehouse'...apalagi ketawa besar aku bila dengar Mizah bercerita....kalau nak tahu Tofu Shop, Pak n Save dan Warehouse tu semuanya dekat jer dengan rumah aku, lebih kurang dalam lingkungan tak sampai pun 3 km, patutnya tak payah cakap dengan cikgu pun takpe, bukan special pun tempat2 tu...hehe.

Kesian juga kat anak2, anakku yg kedua selalu tanya "abah kenapa kat sini kita tak boleh tidur kat hotel"...hmmmm, puas dah kami terangkan, tapi budak2 bukannya mereka faham sepenuhnya... Si Anis lak pantang tengok iklan KFC ke, McDonald ke, Pizza Hut ke atau Burger King, sure mulutnya tak putus2 menyebut.."Yummy..yummy"...siap konon2 amik makanan tu kat tv then buat pura2 makan, pastu siap suapkan aku lagi (aku pun buat ler pura2 kunyah)... :-)


p/s : Semalam yg seronok, dapat chatting dengan ramai kawan2 dari SMK Pandan.... I miss you all

4 comments:

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

ermm .. nanti kalo balik m'sia makan fast food tue sepuas2nya.... huhuhhu.

Nida said...

sudah semestinya...dan yang pasti ko kena belanja ye...muahahahaha

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

erghkkk erghkghhhh aku ?? huhuhu ko lah dah naik 44 kan heheheh

Nida said...

sesekali nak rasa duit org yg dapat naik pangkat juga..
mula2 ko blanja KFC, pastu McD, pastu, Pizza Hut, pastu Burger King, pastu ikan bakar, pastu ketam, pastu udang galah...pastu bla, bla,bla..
hehe