Penatnya tu......

Pejuang-pejuang North Shore (Seorang lagi pergi pasang pendinding jap..hehe)

Semalam aku buat julung-julung kalinya menyaksikan pertandingan futsal secara live...kalau tak sebelum ni asyik menyaksikan suamiku dengan dunia sofbolnya je...seronok juga tengok orang main futsal ni....habis dengan kakiku turut sama bergerak macam nak tendang je bola tu, nasib baik aku tak main kalau tak sure jadi striker yang bakal gol ke gawang sendiri.. (tapi belum cuba belum tau kan :-)..)....hehe.Macam kenallah penjaga gol ni...tapi kat mane ek?...
Undi jangan tak undi...nak kepala ke nak ekor..
Rancang strategi ke? Jangan bimbang tok bomoh dah pasang pendinding kat gawang tu..hehe

Kesian pasukan North Shore, baru habis main tak sempat lagi nak ambil nafas dah kena masuk gelanggang semula.. dahlah pemain-pemain ngam-ngam je, cuma ada seorang pemain gantian, import dari pasukan MU lagi, jangan main-main.. :-), nak buat camne dah undi begitu...tapi, perghh...hebat tu, aku pun kaget melihat mereka bermain ibarat pemain profesional lagaknya, cuma menang Cristiano Ronaldo sikit je(ehem-ehem), yelah mana taknya tanpa pernah berlatih + ada juga yang first time main futsal ni (macam ku kenal siapa dia..hehe).
Pasukan North Shore yang baju biru....yang baju merah tu lah pasukan import kami, pinjam jap dari pasukan Manchester United..
Penat ker....laaa..ciannya

Tapi paling kelakarnya, sedang sibuk suami masing-masing memerah keringat dan tenaga kat gelanggang (pastu balik rumah semua sakit-sakit badan..hehe), kaum-kaum ibu lak sibuk berkelah kat atas (termasuklah aku), macam-macam makananlah yang terhidang depan mata, seronok gak, macam-macam ceritalah keluar.. Bila aku tanya dah berapa skor "entah kitaorang pun tak tahu"..hehe.....
Haaaa...inilah team yang paling penting sekali dalam sesebuah pasukan...pompomgurl..

Sempat jugalah aku rakam video perlawanan ni...siap ada suara latar belakang lagi...hehe, kalau nak tengok + nak dengar ulasan dari belakang yang takde kena mengena dengan tajuk futsal silalah klik kat sini...:-)

6 comments:

Hanafiah said...

hahaha...takpe next time cuba lagi. ayat pendiding tu kena upgrade sikit kot, kena cari yg lagi power...hehehe

Nida said...

hehe...tak pun buat je dinding depan pintu gol tu..konpom bola tak leh lepas...

Asmida said...

"Puh kiri.. puh kanan..puh...puh..puh..."apasallah bola nie x masuk..masuk....????
Laa.... patutlah isteri2 semua menderhaka pada suami rupanya...Apalah yang hang buat nie???dok bercerita hantu... keliwon....takut g bilik air...orang ketuk rumah... bagi makanan... orang pakistan...hai.. mcm2.... cubalah hang g sorak sokong suami hang yg tengah berjuang kat padang tuh!....

Nida said...

hehe...tulah pasal...macam manalah nak menangkan...takpe anak2 ada jadi tukang sorak..hehe

Hanafiah said...

hahahaa.....betul tu As... patutlah kitaorg sepak semua masuk2 gol.

Nida said...

hish...cerita antu pun penting gak...bak kata orang mengimarahkan suasana yang tengah tegang masa tu (maklumlah kalah)..hehe