Pot Luck Di Sana Di Sini

Semenjak aku merantau ke Albany ni, Alhamdulillah berat badan pun semakin bertambah...mana taknya asyik mengadap makanan jer + tak bekerja.. Tapi ada orang tak seronok bila berat semakin bertambah, terbalik pula ngan aku, seronok sangat bila jarum penimbang tu makin naik.. :-)

Minggu depan kat sini akan cuti panjang sikit sempena Good Friday dan Easter Day, kedai-kedai sure banyak yang akan tutup (macam kat Malaysia gak, kalau ada perayaan lengang le jawabnya kat bandar), so apalagi berjalan le jawabnya kami kat sini....cadangnya ke Omaha Beach (kalau tak silap pendengaranlah).....Hoooraaayyyyy....berjalan lagi...hehe
Alamak tersenget lak gambar ni....

Lamanya ucapan.....masing-masing tengah lapar ni :-)

Dua orang Hulubalang Albany (kira orang kuat penduduk Malaysia kat sini)Ini pula pot luck kat Kelly ParkAik...Mana yang lain...Liza sorang je ngadap makanan

14 comments:

norazlina said...

ida, masak sedap2 ya utk picnic sabtu ni... nasi tomato ke, bryani ke...;)

Asmida said...

ada gak wat pot luck ye kat sana...em,menudari msia lah eh?...masak apa tu kak long?...

Nida said...

Buat Azlina: tak bagus nasi tu, kena letak pewarna...mmmm nasi putih lg bagus, suci dan bersih...hehe ;-p

Buat Asmida: Kak long masak simple jer...diaorang yang expert masak.. Kalau kat Malaysia kan senang, beli tepi jalan jer..kat sini kena gak ler masak... hehe

fairullah_apai said...

bukan maggi har liaw yangg ko tunjjukan kt dalam skpe ker heheheh

Nida said...

maggie tu tak leh...sayang woooo... mahal tu klu kat sini.. Yu poskan mi maggie tu, sedap tu mi har liaw...marvellous

Hanafiah said...

As & Yu, bagitau kat Zam, jgn main2...Kak Long kat sini siap masak nasi minyak lagi. Nanti bolehlah diaorg amek tender masak klu Jaja nak kawen...hehehe

admie said...

sedapnye cerite pasal makanan..belum makan lagi...nyummy..nyummy...:)

Asmida said...

wah.. kak long sejak tukar profession nie dah pandai masak nasi minyak lah.. abislah zam pas nie...'tutup kedai!..'Zam bakal berniaga sendiri.. kedai makan malam dan as lak dah x keje LPP g(Jgn btahu mak...)dia keje lain kat setia indah...(start next month)..

Nida said...

Asmida :Laa...iye ker...shhhhh....diam ek.. MAKKKKKKKKK.....as kan dia kan.... ops, lupa lak tutup mulut... ;-o

Ada: takpe nanti kak ida masak nasi minyak utk ada, special punya bila blik kuantan nanti ek..tapi adah kena balas ngn kek coklat tau, nak yg moist tau...wakakakaka

fairullah_apai said...

oo yeker abg anep...hahaha nanti montellah along cam yu huhuhuh

Nida said...

hish...takhta montel tetap dipegang oleh Yu...jai je pesaing terdekat Yu

admie said...

hahahha..kek coklat ye..nak yang moist ye..hahaha..nanti saya buat..muahaha...(ntah jadi ntah tak kek tu nnt)..hahahaha....

Nida said...

Adah takpun masak puding macam adah pernah buat tu...beshhhhhh (jam ni ler nak macam-macam)...hihi

香魚烘蛋Tata said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社