Hobi Baru

Sejak dua menjak berkecimpung dalam dunia car boot sale ni, hobi pun dah berubah..dari minat buat sajak (suami lak berkebun, tapi sebab sini tinggal kat apartment so takdelah tanah nak menanam) bertukar minat kumpul barang-barang tembaga. Bukannya apa, barang-barang tembaga kat sini boleh didapati dengan harga yang amat murah dan kondisinya pun oklah lagi...

Sekarang pantang ada car boot sale, first sekali mesti round cari barang-barang tembaga then baru mainan anak-anak (sampai anak-anak tarik muka pun ada, merajuk sebab tak beli mainan mereka)...nanti lepas ni ibu dan abah belikan anak-anak ibu mainan lak ye...barang-barang ni belum dicuci lagi, lepas ni bersinarlah rumah aku dengan kilauannya..hehe. Silap-silap haribulan jadi mainan Anis buat main pondok masak-masak je...

(Lampu Aladdin pun ada....)



(Senjata pertahanan diri...digunakan pada zaman Renaissance :-), fakta atau auta)
Nampak macam besar meriam tu, padahal comel lote je...ada dua lagi, senang kalau anak-anak nak main perang-perang...




4 comments:

Hanafiah said...

Puas gak gosok lampu aladin tu..tak kluar pulak si jenny tu...hehehe.

Nida said...

jangan... nnt macam cerita Jangan Pandang Belakang...eeeiiiiii seram....

Asmida said...

wah bagus gak hobi tu, balik msia leh bwk jadik kenang2an....

Nida said...

boleh....bukak bisnes jual balik pun ok gak..huhu