Gathering MAPSA

Kuiz...cuba kira berapa orang semuanya termasuk zigot dan fetus dalam perut ..hehe

MAPSA? Apokobondo lak tu...haa itulah Malaysian -Auckland Postgraduates Students Association... buat pertama kali kami anak beranak pergi ke majlis ni... Kejadian ini telah berlaku di Owairaka Primary School. Richardson Road kat Auckland City, banyak bukti-bukti telah diperolehi terutamanya cap-cap jari mangsa dipinggan mangkuk dan dimeja-meja dewan (macam kes polis lak), sejarah ni telah tercipta pada hari Sabtu bersamaan dengan 25 April 2009 (sejak bila lak cikgu Biologi n Sains tukar jadi cikgu Sejarah ekk). Kes ini dianggarkan berlaku pada pukul antara 2 p.m hingga 4.00 p.m petang....kejadian apa tu ekk.....muahahaha MAKAN dan MAKAN..(pucuk dicita ulam mendatang, memang tengah lapar bangat masa tu).
Alhamdulillah, kat sini aku dapatlah berkenal-kenalan walaupun aku ni agak pemalu orangnya :-p (ye ke? erkkkk ).... tapi, sedang asyik berborak sakan,hmmmm Si Anis lak meragam nak main playground kat sekolah ni...kenalah aku melayan..dahlah kat luar sejuk yang amat..ketor gak lah.. :-)...lupa lak nak bagitau, menu pada hari tu jeng..jeng..jeng nama dia Nasi Afghan (quite weird)....beshhhh
Presiden MAPSA..merangkap Datuk Bandar :-)
Sabar yek...jap lagi kita makan
Pandai gak si Azi ni amik gambar..
Dua srikandi harapan bangsa..hehe
Laa.....apsal puteri-puteri je...diskriminasi kaum niDah ye...ibu tak tahan sejuk ni...

9 comments:

Asmida said...

Seronoknya...bila lah laki aku nak sambung belajo kat oversea pulak ek?...(Hanya doa yang mampu ku beri...).Tahniah buat you all coz berjaya menjejakkan kaki le luar negera dan semoga pejuanganmu disana menjadi pendorong buat adik-adikmu disini....

kalau kat sana sejuk jer.. ada ke matahari?... Macam mana nak jemur kain... kering ker?....

Nida said...

kat sini ada dryer...musim autumn ni selalu mendung dan hujan..suhu kadang2 11 degrees je, tu yg sejuk bebeno...

Asmida said...

dryer mcm mesin basuh tu jer ker?... leh kering cepat ke?... (I'm sorry, just want to know...)

Nida said...

Dryer tu panas....macam mesin basuh baju gak tapi untuk keringkan baju...kitaorang lum pernah guna lagi sebab takut nnt tengok bil elektrik...hehe

fairullah_apai said...

uikk.. insyaallah, ada rezeki abang akan sambung blajo.. tapi tak taula osea ke insea hehehehhee

Nida said...

Hehe....Insya Allah...tak pun tgu anak-anak nanti..boleh ler kita g melancong sambil melawat anak nnti...aminnnnnnnnnn

fairullah_apai said...

amiinn...

Bentayan said...

seronok jugak ye jd orang pandai ek.. dpt blajar kt negara orang...

Nida said...

Alhamdulillah..Setiap orang ada rezeki dan bahagian masing2....