Cemas! Gabra! Takut! Resah! = ENJOY

Ahad lepas, aku dan famili tidak melepaskan peluang untuk melihat perarakan sempena menyambut Krismas di Browns Bay. Meriahlah jugak, macam2 pertunjukan ada dan yang paling cemas + gabra + takut + resah ialah apabila aku and the geng dapat naik speedboat. Dah nama pun speedboat, speednya pun bukan main laju bangat.. nasib baik tudung ni tak tercabut.

Aku ni memanglah pengecut sikit bila naik benda2 yang laju bangat ni (takut sikit je ye... berani banyak..hehe). Hmmm... malasnya nak cerita banyak2 sebab kepala ni dah mula berdenyut. Jadi layan je lah yer gambar2 kat bawah ni ye.



p/s: Terbayang tentu sekarang dah banyak sale kat Malaysia... uwaaaa..... rindunya nak shopping2.... (hehe...window shopping je yg banyaknya.. belinya ciput aje)

17 comments:

shaniza said...

Salam..
Kat M'sia pun byk buat program hujung tahun.. jom heboh la, LIMA langkawi dan plg byk sale...
Teringat dulu masa naik bot pusing pulau kt Langkawi, anak akak nangis kata tak nak naik bot, nk naik bas... mana ada bas tengah laut!

kakcikseroja said...

seronoknyeeeeeee :)

Nida said...

Shaniza:
Semalam berita kat NZ ni masuk pasal berita Monsoon Cup kat Terengganu.. bangga masa tu jadi rakyat Malaysia..

Ni si Anis pun menjerit kat tengah laut.. nasib baik tak nangis, klu tak pening kepala mat salleh yg bawak bot tu

kakcikseroja:
hehe... meh ler sini kak bila akak dah betul2 sihat..

hazeleyed said...

Ass - salam sis Nida
Wah!...seronoknya jalan jalan...hujung tahun memang festive season...anak anak
lah yang paling Enjoy.Mak ayah pening kepala nak layan hari hari...
Bahagia di perantauan ok...cheerio.

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

salamz .. huii ramainye orang .. meriah plak tuh .. hehehehe .. tapi mesti lemah longlai kan masa first time naik speed boat tuh

Ummu Ammar said...

Wah! Seronoknya..Nida, kalau awak tkt sikit je tp saya takut banyak nak naik speedboat tu..memang tak berani..

Nida said...

hazeleyed:
Tu belum cuti sekolah sekolah lagi kat sini.. klu cuti sekolah siaplah anak2 duk merengek nak jalan2 jer.

Fairullah:
hehe..memang pun, bia dah turun tu pulak ngada2 macam nak naik lagi..hehe

Ummu Ammar:
hehe.. mula2 si Mizah n Azi dah naik dengan salah seorang kawan kami, pastu turn saya dan hubby pulak.. tpaksa tunjuk berani sebab diaorg selamba je naik bot tu..hehe

ummumishkah said...

Tajuk pun dah gempak ni.. masa naik tu mesti lagi gempak kan? Nice experience!

AYU IDRIS said...

Salam sis...wah, menarik betul experience sis kali ni..biasanya mmg camtula..b4 naik takutla, macam2 perasaan ada..pas dah naik,nak naik lagi...hehehehe..apapun,enjoylah ye kat sana!sini year end sale tgh berlangsung smpi Jan...b4 shopping mmgla best..dah shopping mulalah mengeluh over budget..hehehehhe....

LanaBulu said...

Salam enjoy Nida dan keluarga..
Best kan naik speedd booaatt tu..

Nida said...

Ummumishkah:
Masa nak naik tu berdebar jantung ni Tuhan sahaja yg tahu.. :-)

Ayu:
Baru gaji shopping sakan.. hujung bulan window shopping sakan..hehe

Lanabulu:
Nasib baik naik just for 5 minutes.. kalau 50 minit memang kering ler darah saya..hehe

Nurimo said...

Salam,

Best naik speedboat,macam baru bulan madu ni.

Memang warna-warni pesta kat sana,saya tengok pic dah rasa seronok,mungkin orang kat sana lagi seronok ya.

Ena Qalinsya said...

hahaha sama la ngan kak ena takut mende yg laju2 ni ihiks..
kat malaysia mmg dh sale dh tp takkan kat sana takde sale kot

Nida said...

Nurimo:

Bulan madu? hehe..bolehlah..
Part paling meriah bila dapat kutip gula2... mak budak pun dah jadi bebudak.. duk rebut gak kutip ngan budak2..hehe

Ena:
Ada ler jugak.. tapi katanya lepas Krismas nanti lagi banyak barang2 merudum harganya.. so kena tunggu after Krismas ler..

Nana said...

wah beznye!! siapa ada prarakan lagi

Mama-Danish & Sarah said...

wahhhh....ramainya manusia....

skang kat malaysia tengah year end sale....

offer gila-gila gitew...

Nida said...

Nana:
Rasanya ni ler first time akak tengok perarakan secara life.. part rebut gula2 yg paling masyuk..hehe

Mama Danish & Sarah:
Uwaaaa.... ku mahu pulang.. rindu aku kat SOGO