Kia Ora....

(Entri pertama ) Alhamdulillah...dikau sampai jua... Entri ini ku tujukan khas buat Encik Adnan dan Cikgu Asna sekeluarga.. Kia Ora ke bumi New Zealand dan Albany khususnya. Setelah berbulan2 berchatting melalui ym dan berutus emel antara Encik Adnan dan hubbyku (kalah orang bercinta lak dia punya panjang lebar berchatting), akhirnya tepat pada 3.15 pm waktu NZ (10.15am waktu Malaysia) tibalah rombongan mereka ke bumi Albany ini.
"Jangan malu2 ye Cik Nan, makan banyak2 macam Zakhir ngan Nihra ni...belasah jer apa yang ada" kata abang Suhaimi
"Nasib baik nama aku tak disebut" kata Cik Piah di dalam hati..
Welcome to Albany

Selamat menjadi daripada sebahagian keluarga North Shore.. kini kami sudah mempunyai 8 buah keluarga di bumi Albany ini...
Yang ni orang lama Albany..sempat lagi berposing...

(Entri kedua)... Alhamdulillah sekali lagi kerana semasa jamuan raya MAPSA hari tu, anakku Nur Hazirah telah berjaya menggondol hadiah (chewahhh...macam hebat je bunyinya) Pakaian Perempuan Paling Comel...ececececececehh.

Tahniah buat Kakak Azi dan terima kasih buat Pak Dak (adikku Jai) kerana baju yang comel tu...(adikku yang lain pun ku ucapkan terima kasih atas baju dan hadiah2 tu., ada lagi leh ler pos lagi ek ..hehe). Aku pun dapat hadiah tau..sebab aku berpantun so dapatlah juga souvenir...Thanks ye MAPSA.. :-)

p/s: Kia ora, Moari word yg membawa makna, Welcome dan juga Thank You.... :-)

Salam bersambut, Ukhuwah bertaut:

6 comments:

bakhtiarazi said...

Simpan sijil tu baik2. Nak masuk universiti nanti senang :p

Nida said...

Senang nak dapat jodoh ek....ekekekeeke.....

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

wahh.... tahniah tahniah... mesti pak andak bangga baca entri nie huhuhuhu

ummumishkah said...

bertambah ahli keluarga yer sis! mesti girang jer kan.. :)

Hanafiah said...

yang paling gembira pastinya anak2 sebab semakin ramai kawan2 sebaya mereka di bumi Albany ni

Nida said...

Yu:

Makin kembanglah hidung Jai... Hari tu ada buat treasure hunt, budak2 ni dapat no 3...dapatlah buku n colour.

Ummu:
Seronok bila dah ramai ni, baru meriah, taklah sunyi sangat.. :-)