Anak-anakku dan Sekolahnya


Bila bermain di sekolah...
Mereka akan beratur...tidak berebut..jadi kuranglah bertolak-tolak.
Tidak semua permainan di sini ada tangga, jadi mereka perlu panjat..dapatlah anak-anakku jadi lasak sikit (anak perempuan pun kena lasak juga)
Tiada alas getah sintetik di bawah, cuma cebisan kayu sederhana besar, lembut dan tidak sakit bila jatuh..orang kat sini memang betul-betul anti plastik kot..hehe

Akak bergayut di Taman Permainan sekolahnya...aku pun mungkin mengah kalau nak buat aktiviti ni kot...kira terer lagi anakku lah...(kasi can)
Akhirnya.....BERJAYA!!!

Anak keduaku ni memang dah terkenal dengan lasaknya....tengoklah Kakak Azi melayang (macam spiderwoman pun ada gak)...
Tererlah Kakak Azi.....pas ni boleh main flying fox lak ye.Suasana dalam kelas. Tengok sajalah betapa meriahnya kelas mereka dengan tampalan dan ampaian. Ini bukan prasekolah tau tapi dah Year 3, kelas Kakak Mizah.

Sebelum balik...acara wajib ialah dengar cikgu bercerita...semua kena duduk kat bawah (takpe ada carpet)...Nak ambil gambar pun kena curi-curi, takut ganggu konsentrasi diaorang...anakku faham ke tak ye cikgu tu bercerita...heheheIbu bapa sedang menunggu anak masing2...masa ni bolehlah tambah kenalan merangkap belajar speaking sekali.... (pas ni boleh bertukar-tukar resipi lak)

Untuk budak2 melompat....setiap kali balik mesti ada luka2 kecil kat lutut anak2ku...inilah puncanya, asyik nak melompat je....takpe ibu tak marah..buatlah lagi ye... :-s
Trek untuk budak2 main kereta lumba pun ada..dahsyat betul sekolah kat sini...sebab tu mereka boleh bawa permainan ke sekolah, anak2ku pula bawa teddy bear, nak main pondok2 ngn kawan2 agaknya(maklumlah perempuan)
Ini pula ialah pakaian sekolah Anis, Anis baru bangun tido (sekolah dalam rumah)


7 comments:

Asiah said...

salam ida (ke nida yea?),

baru hari ni jumpa blog nih.

Seronok tgk anak2 gembira sekolah sini. Jgn risau, tak lama lagi, anak2 speak ongputih sesama sendiri...jgn terkezut!! hehe..

Sekadar berkongsi sedikit ilmu yg ada, berkenaan makanan yg ada kod E. Kod tuh stand for emulsifier dan ia dari 2 sumber, dari binatang (normally b*b*) dan dari sayuran (like soy lecitin). So, if emulsifier tuh dari sumber sayuran, so boleh la kita makan, halal, tak jadi masalah.

Apa yang kami buat selalu, if pengeluar tak indicate sumber mana emulsifier tuh, kami akan contact pengeluar sendiri dapatkan kepastian. So far, pastry/bakery di pack&sav albany tidak gunakan emulsifier binatang! Roti Pams pun sama, so bole makan.

Kita saling share info la yea, insyaAllah tak susah dok kat perantauan.

Nida said...

Thanks Kak Asiah....
Nasib baik kat sini ramai kawan-kawan yang boleh membantu, senanglah sikit nak cari informasi....

Mengenai sekolah anak-anak, Alhamdulillah..so far so good.. Hari ni suka sangat mereka, dapat sijil kat sekolah tadi..tak sabaunya nak suruh mereka cakap berabuk, tapi sabau je lah,,hehe

Ik Mis Je said...

awk, kim salam kt beruang koala yekk..

Nida said...

ish...nanti kalau koala tu jawab salam...haru dibuatnya....

fairullah_apai said...

dulu pak ngah memang terer main gayut2 nih.. tapi sekarang aerkkerrrghhh

Nida said...

Nak buat mcm mana Pak Ngah... daya berat melebihi daya tujah..(prinsip Archimedes).. atau dengan ertikata lain... Pak Ngah dah makin berat...hehehehe

fairullah_apai said...

erkk erghh erggkkk